top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Φτιάξε αυτές τις 2 μάσκες ,διώξε τα σπυράκια ,την ξηρότητα & κάνε απόλεπιση.(DIY)


Το πρόσωπο και ειδικά, η όμορφη και υγιής επιδερμίδα, είναι ένα ζήτημα που βασανίζει όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά beuaty tips και μέθοδοι καταπολέμησης τόσο της ανεπιθύμητης λιπαρότητας, της ακμής και πολλών άλλων «παθήσεων» της επιδερμίδας του προσώπου που μπορεί να μας βασανίζουν.

Ένα ωστόσο είναι το μόνο σίγουρο. Η επιδερμίδα χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση και σωστό καθαρισμό, οπότε απαιτούνται και τα αντίστοιχα προϊόντα. Πέρα από τα κατάλληλα προϊόντα που μπορεί να βρούμε στο εμπόριο, σίγουρα υπάρχουν και προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, ώστε να φτιάξουμε μια μάσκα προσώπου.

Τι λες λοιπόν πάμε να ξεκινήσουμε?μη μου ανησυχείς είναι πολύ απλές αυτές οι DIY μάσκες προσώπου ,με υλικά που έχουμε όλοι στο σπιτικό μας.




| Μάσκα προσώπου κατάλληλη για τα σπυράκια

Τα σπυράκια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα με λιπαρό δέρμα.

  • Αρχικά μια μάσκα με μέλι και κανέλα είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ η κανέλα δρα ως αντιθρομβωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας για το δέρμα.

  • Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος και να μειώσει τα σπυράκια αποτελεσματικά. Το κιτρικό οξύ βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση της ακμής, σκοτώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς και στη μείωση των σημαδιών της ακμής.

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ ένα κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού με την ίδια ποσότητα μελιού. Θα έχεις μια παχύρρευστη πάστα. Άπλωσε το μείγμα με βαμβάκι σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Άφησε το για 15-20 λεπτά. Ξέπλυνε με κρύο νερό.


| Για ενυδάτωση και βαθιά απολέπιση

  • Μηλόξυδο: Το εν λόγω ξύδι ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας και μπορεί να σε βοηθήσει με την αποτοξίνωση. Τα γαλακτικά οξέα που βρίσκονται επίσης στο ξύδι βοηθούν να μαλακώσει το δέρμα και συμβάλουν στην απολέπιση του. Αραίωσε το ξύδι με νερό και άπλωσε το στο πρόσωπό σου.

  • Γιαούρτι με λεμόνι: Μια εύκολη μάσκα προσώπου για σύσφιξη και λάμψη και ενυδάτωση που δρα ενάντια στις ρυτίδες και δημιουργείται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι και αυτή του γιαουρτιού με το λεμόνι.

  • Χυμός λεμονιού: Το λεμόνι έχει πολλές ιδιότητες. Αρχικά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε οξύτητα. Σκοτώνει λοιπόν τα σπυράκια και τα βακτηρία της ακμής, ενώ διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Για άμεση εφαρμογή στο δέρμα, πάρε ένα βαμβακάκι, στύψε επάνω του χυμό λεμονιού και εφάρμοσε το στις προβληματικές περιοχές.



 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει

ένα καινούργιο άρθρο.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page