top of page
Writer's pictureTonia Davetta

ΦΡΥΔΙΑ,η κορνίζα του προσώπου , ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για το προσωπό μας?



Σου το έχω πει :μην ξαναπειράξεις τα φρύδια σου!μην τα βγάζεις όλο και περισσότερο και πιο μέσα -εδώ Τόνια παθούσα-,δεν θα ξαναφυτρώσει τίποτα εκέι!

Ναι έιναι γεγονός ,δεν ξαναφύτρωσε τίποτα εκεί !αν ρίξεις μια ματιά στις παλιές φωτογραφίες (αυτές πριν αρχίσεις να μαδάς τα φρύδια σου και συ και γω μαζί)θα δεις ότι το φρύδι στεκόταν εκεί στην θέση του ωραίο ,γεμάτο με το φυσικό του σχήμα που ταίριαζε ιδανικά στη φυσική δομή του προσώπου σου.

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ανομοιομορφία στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας,αλλά και στις εκφράσεις μας,όταν δεν έχουν αποτριχωθεί σωστά ή όταν έχουν αποτριχωθεί υπερβολικά πολύ.



Λάθος σχήματα φρυδιών:



Εδώ στην εικόνα βλέπουμε κάποια "είδη"φρυδιών που είναι υπερβολικά βγαλμένα ,τα οποία έχουν δημιουργήσει ανομοιομορφία στα μάτια ,έχουν "παραμορφώσει" τις εκφράσεις του προσώπου και έχουν δημιουργήσει την αίσθηση σε κάποιον να φαίνεται μεγαλύτερος απ΄ότι είναι!

Όταν χαλάμε το φυσικό μας σχήμα ,δυστυχώς δεν επανέρχεται ,οι τριχούλες σπάνια ξαναβγαίνουν.




διάφορα σχήματα φρυδιών(σωστά)



Το πρώτο βήμα για να διαμορφώσετε τέλεια τα φρύδια σας είναι να απομονώσετε το σχήμα του προσώπου σας. Τα φρύδια σας θα συμπληρώσουν τη συνολική σας εμφάνιση, οπότε βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας, είναι πολύ σημαντικό.



πρώτη σειρά:οβάλ,μακρύ,καρδιά

δεύτερη σειρά:στρογγυλό,τετράγωνο,

διαμάντι




Παρακάτω θα δούμε πιο σχήμα φρυδιών είναι κατάλληλο ,για το κάθε σχήμα προσώπου:


1.Τετράγωνο - Το μέτωπό σας, τα ζυγωματικά και το σαγόνι έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος και το τετράγωνο σαγόνι σας είναι το πιο εμφανές χαρακτηριστικό του προσώπου σας. Κατά τη διαμόρφωση των φρυδιών σας, θέλετε ένα πιο μαλακό πιο θηλυκό σχήμα - δοκιμάστε ένα στρογγυλό σχήμα ή μια χαμηλή μαλακή καμάρα με μεσαίο πάχος. Μην διαμορφώνετε τίποτα πολύ παχύ ή λεπτό, καθώς αυτό δεν θα υποστηρίζει και δεν θα εξισορροπεί τα χαρακτηριστικά σας.

τετράγωνο





2.Στρογγυλό - Το πρόσωπό σας είναι σχεδόν μακρύ αλλά είναι και φαρδύ, και το πιο δυνατό σημείο του προσώπου σας είναι τα μάγουλάκια σας. Δεν υπάρχει καθορισμένο χαρακτηριστικό στο στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας, οπότε οποιοδήποτε σχήμα κάνετε στα φρύδια μπορεί να το υποστηρίξει το προσωπό σας - τα γωνιακά φρύδια, με ψηλές καμάρες, για εσάς είναι πολύ κολακευτικά.



στρογγυλό





3.Μακρύ - Το μέτωπό σας, τα ζυγωματικά και το σαγόνι σας έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος και το πρόσωπό σας μικραίνει και καταλήγει , σε ένα στενό, οβάλ πηγούνι. Το μακρύ πρόσωπο, θέλουμε να το κάνουμε να φαίνεται πιο κοντό - έτσι τα πιο αυστηρά φρύδια, με ελάχιστη καμάρα, είναι τέλεια. Εάν τα φρύδια σας έχουν μια φυσική αψίδα, δεν υπάρχουν ανησυχίες, απλώς επεκτείνετε την ουρά πέρα ​​από την εξωτερική γωνία του ματιού




μακρύ




4. Καρδιά - Ένα σχήμα προσώπου σε σχήμα καρδιάς είναι πλατύτερο στην κορυφή και σταδιακά γίνεται στενό στο πηγούνι. Το καλύτερο σχήμα φρυδιών για ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι το στρογγυλεμένο - ένα χαμηλό τόξο σε στρογγυλεμένο φρύδι που δημιουργεί μια φυσική εμφάνιση.



καρδιά





5.Οβάλ - Το μέτωπό σας είναι πλατύτερο από το πηγούνι σας και έχετε έντονα ζυγωματικά και στενό πηγούνι. Το τέλειο σχήμα φρυδιών για εσάς είναι ένα μαλακό, γωνιακό σχήμα φρυδιών. Αυτό το σχήμα κινείται ευθεία προς τα πάνω και στη συνέχεια στρογγυλεύει απαλά γύρω από την κορυφή και προς τα κάτω.


οβάλ



6.Διαμάντι- Αυτό είναι το λιγότερο κοινό σε σχήμα προσώπου. Το μέτωπό σας είναι κάπως κοντό και το πρόσωπό σας είναι φαρδύτερο στους κροτάφους. Ένα κυρτό σχήμα φρυδιού θα μαλακώσει τόσο την εμφάνισή σας όσο και το ευρύτερο τμήμα του προσώπου σας, για να φαίνεται λιγότερα φαρδύ.


διαμάντι








και ένας οδηγός με το κάθε σχήμα προσώπου & το ανάλογο σχήμα φρυδιών.












Σας παραθέτω μια εικόνα για το πως μπορείτε να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας ,με οδηγό τα πτερύγια της μύτης ,τοποθετώντας ένα μολύβι ματιών (το κατω μέρος κρατάμε σταθερό) στην άκρη της μύτης μας και αλλάζοντας θέσεις(το πάνω μέρος του μολυβιού) σύμφωνα με την εικόνα.

Έτσι βλέπουμε ακριβώς που πρέπει να σχηματιστεί η καμπύλη,που πρέπει να τελειώνει το φρύδι .αλλά και που πρέπει να ξεκινάει ,κι όλα αυτά σύμφωνα με την δικιά μας δομή προσώπου.





Θα το ξαναπώ γι άλλη μια φορά(καταντάω γραφική το ξέρω!)πως τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και πως έυκολα μπορούν να μας "παραμορφώσουν" όταν είναι λάθος σχηματισμένα,ενώ από την άλλη ,μπορούν να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά μας και ένα περιποιημένο μακιγιάζ ,όταν είναι καλοσχηματισμένα.

Να θυμάστε πως όσο πιο γεμάτα είναι τα φρύδια μας ,τόσο πιο πολύ μας μικραίνουν!





Αυτά απο εμένα,

μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε και να αγαπάτε τους εαυτούς σας ,

σας φιλώ...



γουιθ λαβ Τ.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page