top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης σπιτιού.


Μα πες μου τώρα ,δεν σου αρέσει το φθινόπωρο ?που δροσίζει ο καιρός (μόνο λίγο, είμαστε Ελλάδα μην ξεχνιέσαι!)που αρχίζουν όλα και γίνονται πιο cozy ,πιο ατμοσφαιρικά ?

Οι χρωματικές παλέτες γύρω σου στην φύση , αλλάζουν σε πιο θερμές ,πιο πορτοκαλοκιτρινοκόκκινες και σε εμπνέουν να μεταφέρεις αυτές τις αποχρώσεις και στην φωλίτσα σου .

Σου έχω ιδέες για να εμπνευστείς ακόμα περισσότερο,αφού με ξέρεις ,δεν σε αφήνω έτσι!



Στοιχεία που συνθέτουν τη φθινοπωρινή διακόσμηση:

– κιτρινοπράσινο χρώμα σαν αυτό των ξερών φύλλων που πέφτουν από τα δέντρα

– πορτοκαλί χρώμα όπως αυτό της κολοκύθας

– οι κολοκύθες λοιπόν, μαζί με ξερά φύλλα, καρπούς και κλαδιά αποτελούν βασικά στοιχεία για τις συνθέσεις σας,

– στεφάνια στην πόρτα ή το τζάκι σας,

– διακοσμήστε με παλιά βιβλία τους χώρους σας. Φέρνει λίγο ζεστασιά αλλά και φθινοπωρινή μελαγχολία στο σπίτι, ιδιαίτερα την ώρα που έξω βρέχει



Tο φθινόπωρο είναι μια εποχή που συνδέεται με την ανανέωση. Έχοντας όλοι μας χορτάσει το καλοκαίρι συχνά ξεκινάμε καινούργια χόμπι ή συνήθειες, ανακαινίζουμε ή απλά προσθέτουμε μικρές πινελιές ανανέωσης στην διακόσμηση σπιτιού.

Για να ξεκινήσεις

  • Αρχικά αφαίρεσε από το χώρο σου & αποθήκευσε για τo επόμενό καλοκαίρι οτιδήποτε είναι ή μοιάζει καλοκαιρινό.

  • Προτίμησε τα φθινοπωρινά χρώματα όπως το καφέ, η ώχρα, το κίτρινο, το λαδί και το πορτοκαλί στα αντικείμενα, τα υλικά ή τα υφάσματα που θα διαλέξεις.

  • Μικρά διακοσμητικά αντικείμενα όπως μπουκάλια, δίσκοι, διακοσμητικά πιάτα προσθέτουν χρώμα και χαρακτήρα στην διακόσμηση του σπιτιού.


  • Τα υλικά του φθινοπώρου που μπορείς να επιλέξεις είναι φυσικά και πολλά: κορδέλες, ξύλινες κορνιζες, βελανίδια, κουκουνάρια, αποξηραμένα σε διάφορα χρώματα και σχήματα, ποτ πουρί, κολοκύθες φυσικές ή DIY, κανέλες, γλαστράκια διακοσμητικά, μεγάλα πουγκιά και πολλά ακόμα.




DIY Κατασκευές

  • Οι κολοκύθες είναι το απόλυτο φθινοπωρινό υλικό. Με μια φυσική κολοκύθα μορείς να δημιουργήσεις μια γλάστρα/βάζο σαν κι αυτή της φωτογραφίας. Αν θέλεις τα λουλούδια να μοιάζουν φρέσκα στην διάρκεια όλου του φθινοπώρου προτίμησε τα υφασμάτινα στα χρώματα σου.

  • Παράλληλα μπορείς να φτιάξεις σου μικρές DIY κολοκύθες από ύφασμα. Γέμισε τις με άμμο, πετραδάκια ή γέμισμα για μαξιλάρια και τύλιξε τα με πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα. Τέλος, φτιάξε τις κάθετες γραμμές που έχει η κολοκύθα με λίγο σπάγκο και στην κορυφή δέσε μία πράσινη φούντα.



  • Εκμεταλλεύσου μεγάλες γυάλες τις οποίες μπορείς να γεμίσεις με κουκουνάρια και άλλα αποξηραμένα υλικά. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα διακόσμησε επιπλέον τη γυάλα με κορδόνια, λινάτσα & κουκουνάρια ή βελανίδια.

  • Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου 1-2 φθινοπωρινές πινελιές, όπως ένα λουλούδι στο χρώμα σου σάπιου μήλου ή μια κορδέλα σε μία συνηθισμένη κορνίζα αμέσως θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα.


Φθινοπωρινά Στεφάνια

Μπορείς να συνδυάσεις ξερά φύλλα, με εποχιακά λουλούδια φυσικά ή υφασμάτινα, φρούτα, κουκουνάρια και άλλα αποξηραμένα στοιχεία, ξύλινα κρεμαστά διακοσμητικά, κορδέλες και υφάσματα.

Μέ έντονα χρώματα: αν θες να η φθινοπωρινή σου διακόσμηση να είναι λίγο πιο φωτεινή, στόλισε τα στεφάνια με έντονα χρώματα και υλικά ή διάλεξε μία πιο ανοιχτόχρωμη βάση από κλαδιά ή μπαμπού.






Βάλε Halloween Πινελιές 🎃

Αν θέλεις, για λίγο διάστημα προς τα μέσα Οκτώβριου, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον στην φθινοπωρινή σου διακόσμηση στοιχεία Halloween!Θα μου πεις ότι δεν παώ καλά ,διότι δεν γιορτάζουμε το halloween εμείς εδώ και ότι αυτά είναι αμερικανιές,θα σου απαντήσω ότι έχεις δίκιο ,αλλά...όλη η αισθητική και το spooky της γιορτής αυτής έχει και την πλάκα του ,έμενα προσωπικά μου αρέσει πολύ και γιατί όχι άλλωστε να μην διασκεδάσουμε και λίγο ,αφού μπορούμε να φτιάξουμε με τα παιδιά κατασκευές από κολοκύθες και άλλα που συνθέτουν την γιορτή του Halloween!



Εκτός της κλασσικής κολοκύθας που αναφέραμε και παραπάνω μπορείς να παίξεις με:

  • Μικρές κατασκευές που θα φτιάξεις με τα παιδιά.

  • Γιρλάντες, μπαλόνια κι απλά διακοσμητικά που θα βρεις σε είδη πάρτυ.

  • Ή αν έχεις κέφι μπορείς να φτιάξεις μικρά φθινοπωρινά φαναράκια που θα δώσουν μοναδική ατμόσφαιρα!






 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ...





γουιθ λαβ Τ.


βρες μας & ακολουθησέ μας στα social media:

( click on the icons)





*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει ένα καινούργιο άρθρο!



Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page