top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Το νεσεσέρ σου πρέπει να περιέχει, ΜΟΝΟ αυτά τα καλλυντικά.


Τι κι αν έχεις γεμίσει με καλλυντικά,όλων των ειδών από μάσκαρα,παλέτες με σκιές ,χίλια δύο FOUNDATION σε διαφορετικές αποχρώσεις ,(που κάποιες από αυτές είτε σου είναι λίγο σκούρες ,είτε λίγο ανοιχτές από ότι θα πρεπε να είναι)μάσκαρα που δεν ξέρεις ποια είναι ξεραμένη και ποια όχι ,μέχρι και τα κονσίλερ έχουν κατακλύσει τον χώρο του νεσεσέρ σου,όπου κι αυτά δεν ξέρεις πάλι αν είναι καλά ή όχι!


Το νεσεσέρ σου ζητάει βοήθεια,να το αφήσεις να πάρει μια ανάσα να το ελευθερώσεις από αυτά τα περιττά πράγματα που δεν χρησιμοποιείς!

Όχι δεν υποστηρίζω τον μινιμαλισμό (είμαι ακριβώς το αντίθετο σε ότι αφορά τα καλλυντικά!)

,ούτε θέλω να σε επηρεάσω να πετάξεις τα καλλυντικά σου,αν είναι πολλά σε αριθμό ,ποια είμαι εγώ άλλωστε???

Απλά σήμερα θα προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί μία λύση ,στο να έχεις στο νεσεσέρ σου καλλυντικά που χρησιμοποιείς ,να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα και φυσικά να πετάξουμε αυτά που είναι ληγμένα ,ή και σε άσχημη κατάσταση.

Τι? δεν το ήξερες ότι τα καλλυντικά λήγουν?ναι,ναι κι όμως!

'Όλα τα προϊόντα ομορφιάς ,καλλυντικά ,κρέμες προσώπου,κραγιόν ,σκιές κ.τ.λ. λήγουν .Και πως θα το δεις αυτό?Θα σου πω right away ,ότι μπορείς να το τσεκάρεις όταν κοιτάξεις στο πίσω μέρος του εκάστοτε προϊόντος,εκεί στη λίστα με τα συστατικά ,θα βρεις και ένα κυκλάκι που θα αναγράφει τον αριθμό 6,12,24 κ.τ.λ. Όπως στην παρακάτω εικόνα ,αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει διάρκεια ζωής ,12 μήνες αφότου ανοιχτεί,καλό θα ήταν να το τηρείς ,για να αποφύγεις στο μέλλον δυσάρεστες μολύνσεις.



ένδειξη διάρκειας ζωής ενός προιόντος(12 μήνες)

Καταρχάς ξεκίνα αδειάζοντας το νεσεσέρ σου από όλα,πέτα ότι έχει λήξει ,ότι έχει χαλάσει,ότι δεν σου άρεσε ,ότι δεν χρησιμοποιείς .

Καθάρισε το καλά ,απολύμανε το ,καθάρισε και τις συσκευασίες από τα προϊόντα που θα κρατήσεις .


Τι πρέπει να περιέχει το νεσεσέρ σου:

-Σίγουρα ένα με δύο foundation στην σωστή απόχρωση ένα πολύ καλυπτικό και ένα με πιο ανάλαφρη σύσταση.Εναλλακτικά :ένα στην πιο ανοιχτή απόχρωση που έχει το δέρμα σου τον χειμώνα & μία απόχρωση που έχει το δέρμα σου το καλοκαίρι .


-Πούδρα σε compact μορφή & πούδρα σε ελεύθερη μορφή ,η μία-ελεύθερη μορφή ή loose- για σετάρισμα(κάτω απο τα μάτια ,τοπικά κ.τ.λ.) και για ένα πιο ανάλαφρο πουδράρισμα(γρήγορο πέρασμα με ένα χοντρό πινέλο,σε διάφορα σημεία.Η άλλη -compact-για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα και πιο έντονο ,ταμπονάροντας με το σφουγγαράκι που περιέχεται στη συσκευασία.

Αν είναι και πολύ καλυπτική ,στέκεται και μόνη της χωρίς foundation.



-Concealer στη σωστή απόχρωση για φως και κάλυψη, και ένα σε μια πιο ροδακινί απόχρωση (αν έχεις έντονο πρόβλημα με μαύρους κύκλους) για κορέκτορα (εξουδετερώνει τις μοβ-μπλε αποχρώσεις ,εφαρμόζεται πριν το κονσίλερ και καλύπτεται τέλεια ο μαύρος κύκλος χωρίς να γκριζάρει)



-Μια παλέτα σκιών με γήινες αποχρώσεις και μία με πιο χρωματιστές,αν δεν είσαι του χρώματος ,κράτα μόνο αυτή με τα γήινα χρώματα ,θα μπορείς να βγάλεις άπειρα λουκ.


-MASCARA μια κανονική μαύρη και μία αδιάβροχη ,πάλι μαύρη ,εναλλακτικά: μπορείς να έχεις μία μαύρη για έντονο αποτέλεσμα και μία καφέ για πιο ανάλαφρο πρωινό λουκ.

Σετάκι πάει και το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες για να τις γυρνάς και να φαίνονται εντυπωσιακές,τώρα αν τα καταφέρνεις με τις ψέυτικες ,μπορείς να έχεις και 2 ζευγάρια για πιο σπέσιαλ εμφανίσεις!(προσοχή μόνο, να προτιμήσεις μια καλή κόλλα)


-Μολύβια ματιών 2,ένα καφέ & ένα μάυρο ,εναλλακτικά:ένα ελέκτρικ μπλε και ένα σμαραγδί,αν φυσικά σου αρέσει να προσθέτεις & λίγο χρωματάκι!

Προτιμησέ τα χωρίς μεταλλική υφή ή με glitter,να είναι ματ, απλά καθαρά χρώματα.



-Μολύβι φρυδιών ακριβώς στην σωστή απόχρωση ,δηλαδή ένα τόνο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σου αν είσαι μελαχρινή,και ένα τόνο πιο σκούρο αν είσαι ανοιχτή ξανθιά.

Βέβαια μπορείς να το παραβλέψεις αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με κενά στα φρύδια,ώστε να τα καλύπτεις .




-Ρουζ 1 σε φυσική απόχρωση & 1 σε πιο σκούρα απόχρωση του σάπιου μήλου.

Τη φυσική απόχρωση να την επιλέξεις να είναι πιο ροδακινί ,για πιο φυσικά λουκ, επίσης ταιριάζουν και το καλοκαίρι αυτές οι αποχρώσεις.

Τη σκούρα απόχρωση να την προτιμήσεις για πιο έντονα λουκ,πιο χειμερινά .







-BRONZER σε μια απόχρωση που ,ούτε θα πορτοκαλίζει ,ούτε θα γκριζάρει κάτι ενδιάμεσο .

Για να ζεστάνεις περιμετρικά το πρόσωπο σου ,με ένα μεγάλο πινέλο ,ξεκινώντας ξεχωριστά από τη κάθε πλευρά του προσώπου,από το πλάι του μετώπου ,στην περιοχή των ζυγωματικών και κάτω από το σαγόνι, σβήνοντας προς τον λαιμό.





-Κραγιόν χρειάζεσαι μόνο 5 και μπορείς να δεις εδώ ποιες αποχρώσεις εννοώ!(τι νομίζεις έτσι θα σε άφηνα?εδώ υπάρχει ολόκληρο 'άρθρο!!!!) ,μπορείς να έχεις και ένα διάφανο gloss ,για να μπορείς να δίνεις από πάνω σε οποιοδήποτε ματ κραγιόν ,γυαλιστερή υφή.



-Μολυβια χειλιών 3 ,ένα σε απόχρωση του σάπιου μήλου ,ένα καθαρό κόκκινο & ένα καφετί ανοιχτό .

Πιστεψέ με δεν θες άλλα !μπορούν αυτές οι αποχρώσεις να συνδυαστούν με όλα τα χρώματα!





-HIGHLIGHTER έιτε σε πούδρα μορφή ,είτε σε υγρή,ότι σε βολεύει, για να δώσεις γυαλάδες ,στα ψηλά σημεία του προσώπου σου,όπως είναι τα ζυγωματικά ,το επάνω μέρος τον χειλιών .

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην εσωτερική γωνία των ματιών και κάτω από το φρύδι .

Να το βάλεις στη μέση του άνω βλεφάρου πάνω από μια άλλη σκιά ,που έχεις βάλει πρώτα ,για να δώσεις έτσι μία υπέροχη λάμψη.


Θα νιώσεις μια ανακούφιση πίστεψε με όταν θα ξεφορτώνεσαι όλα αυτά τα άχρηστα αντικείμενα,που είχαν κολλήσει εκεί μέσα και σου έπιαναν χώρο!

Τώρα θα έχεις μόνο ότι σου αρέσει και θα τα βρίσκεις όλα τόσο εύκολα !

SUCCESSSSSS.



Αυτά λοιπόν από εμένα ,μέχρι την επόμενη φορά,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

σας φιλώ


*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα ακριβώς από κάτω




γουιθ λαβ Τ.











Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page