top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Πόσο σημαντική είναι η πούδρα στο μακιγιάζ?


Η πούδρα είναι το σημαντικότερο βήμα στο μακιγιάζ και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αφού έχουμε τελειώσει με τα υγρά μας προϊόντα,όπως είναι το foundation ,το concealer ,το υγρό ρουζ κ.τ.λ.

Κάποια οφέλη και υφές που μας προσφέρει η πούδρα θα δεις παρακάτω,αφού όμως σε ενημερώσω ότι, πούδρες θα βρεις σε ελέυθερη μορφή και σε compact(συμπαγής)

Θα σου προτείνω φυσικά και κάποιες αγαπημένες δικές μου ,αφού κάτι τέτοιο το ζητάς και εγώ φυσικά δεν χαλάω χατίρι,γιατί είμαι ένα αδιόρθωτο BEAUTY JUNKIE με πιάνεις????



1. Καμουφλάρει

Ανάλογα με την καλυπτικότητά της, μπορεί να «σβήσει» γρήγορα μια κοκκινίλα ή ένα μικρό σπυράκι που θα εμφανιστεί αιφνιδιαστικά στο πρόσωπό μας.

2. Σταθεροποιεί το μακιγιάζ που «λιώνει» με τη ζέστη

Φρέσκια, ματ όψη με ελάχιστες κινήσεις; Εύκολο, απλά βγάζουμε από την τσάντα μας την πούδρα και ταμπονάρουμε ελαφριά. Το μακιγιάζ έγινε όπως ήταν το πρωί.

3. Χαρίζει ματ αποτέλεσμα

Είτε φοράμε make up είτε όχι, η πούδρα θα εξαφανίσει στη στιγμή τις ενοχλητικές γυαλάδες.

4. Σμιλεύει τα χαρακτηριστικά και δημιουργεί «γωνίες»

Μιλάμε για την μπρονζέ πούδρα(μπρονζερ) η οποία είναι το αγαπημένο «εργαλείο» όλων των επαγγελματιών μακιγιέρ.

5. Περιποιείται την επιδερμίδα

Οι νέες συνθέσεις περιέχουν πλέον θρεπτικά συστατικά, αντηλιακά φίλτρα, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά που φροντίζουν την επιδερμίδα.




Πώς θα βρείs την ιδανική πούδρα:

Αν έχεις μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι μια πούδρα σε σκόνη που να αναγράφει στην περιγραφή της τους όρους «mattifying», «oil control» ή «shine control», καθώς η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με παράγοντες που «δεσμεύουν» και εξουδετερώνουν το σμήγμα. Αν θέλεις να δώσεις φως στην κουρασμένη, θαμπή επιδερμίδα σου, επίλεξε πούδρες με την ένδειξη «glow» ή «luminous», οι οποίες συνήθως έχουν μικρομόρια λάμψης που διαχέουν ομοιόμορφα το φως στο πρόσωπο.

Στο ερώτημα πούδρα «διάφανη ή με χρώμα»?

επίλεξε με χρώμα αν αισθάνεσαι πως το χρώμα του makeup που φοράς χρειάζεται μια ανεπαίσθητη ενίσχυση ή αν χρειάζεσαι επιπλέον βαθμό κάλυψης, και διάφανη, αν δεν θέλεις να επηρεάσεις το χρώμα της βάσης σας αλλά να σφραγίσεις το μακιγιάζ σαυ.



Πάρε το σωστό πινέλο:

Το «μαξιλαράκι» που θα βρείς μέσα στο βαζάκι της πούδρας βρίσκεται εκεί για ώρα ανάγκης και όχι για καθημερινή χρήση,εγω προσωπικά το πετάω! Ρίξε στο νεσεσέρ σου το ειδικό, μεγάλο, fluffy πινέλο για πούδρα ή ένα πολυχρηστικό πινέλο kabuki, το οποίο θα πρέπει να έχεις καθαρίσει προσεκτικά, αν το χρησιμοποιείς και για άλλα προϊόντα μακιγιάζ όπως ρουζ ή bronzer.


φουντωτό πινέλο πούδρας

kabuki πινέλο

Η σωστή εφαρμογή:

Η πούδρα σε σκόνη έρχεται τελευταία στο μακιγιάζ, μετά το concealer και το makeup, καθώς στόχος της είναι να φιξάρει το αποτέλεσμα. Για να την εφαρμόσεις, πέρασε απαλά το πινέλο από την πούδρα, τιναξέ το ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα προϊόντος και να μείνει, όσο χρειάζεστε για το πρόσωπό σου.

Όπως ισχύει με όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, καλύτερα να εφαρμόσεις λίγη ακόμα, αν διαπιστώσεις πως χρειάζεται, παρά να προσπαθείς να την αφαιρέσεις μετά. Δεν είναι απαραίτητο να την απλώσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου: πέρασε το πινέλο σου κάτω από τα μάτια, στη συνέχεια από το μέτωπο κατά μήκος της γέφυρας της μύτης καταλήγοντας στο πιγούνι σου και σε όποιο σημείο ξέρεις πως συνήθως σε προδίδει αυτή η άτιμη η λιπαρότητα.

Προσοχή: η πούδρα σε σκόνη εξουδετερώνει τη λιπαρότητα όμως μην το παρακάνεις με το φρεσκάρισμα της κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί μπορεί να “λασπώσει”και να σε δείχνει σαν αλευρωμένο κέικ !Έχε πάντα μαζί σου τα ειδικά χαρτάκια κατά της λιπαρότητας και ταμπόναρε με αυτά τις ζώνες που γυαλίζουν, ώστε να πάρεις με ασφάλεια το ματ αποτέλεσμα που θέλεις.


Οι αγαπημένες οι δικές μου ,δοκιμασμένες στο δικό μου πρόσωπο ,αλλά και σε πελατειακό μακιγιάζ:


-MDprofessionel COMPACT POWDER τη βρίσκεις ΕΔΩ

φοβερή ,ανθεκτική με διάρκεια και με πολύ καλυπτικότητα ,στέκεται και χωρίς make up αν δεν έχεις κάποιο θέμα για επιπλέον κάλυψη.



-HUDA BEAUTY EASY BAKE LOOSE POWDER (ΑΠΟΧΡΩΣΗ POUND CAKE) τη βρίσκεις ΕΔΩ

Βελούδινη υφή ,τέλεια για σετάρισμα λειαίνει την επιδερμίδα.



-LAURA MERCIER LOOSE SETTING POWDER-TRANSLUCENT τη βρίσκεις ΕΔΩ

Μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή ,που την ξέρουν και την συζητάνε και οι πέτρες ,κι όχι άδικα αφού προσφέρει ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα με διάρκεια.



-MAC STUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATION POWDER -NC 25( η πιο συνηθισμένη απόχρωση ανοιχτή προς μεσαία )τη βρίσκεις ΕΔΩ


Το λέει και η περιγραφή ,μία πούδρα foundation με καλή κάλυψη και υφή σαν να έχεις εφαρμόσει και make up μαζί ,αλλά όχι εδω τα έχεις 2 σε 1,επαγγελματικό φινίρισμα ,καλή και για σετάρισμα κάτω από τα μάτια .


GIVENCHY PRISME LIBRE LOOSE POWDER τη βρισκεις ΕΔΩ




Μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή με τέσσερις αποχρώσεις στην κάθε συσκευασία ανάλογα τους τόνους της κάθε επιδερμίδας και διαφορετικές χρωματικές ομάδες ανά συσκευασία. Ο συνδυασμός δημιουργεί μια μοναδική απόχρωση με εξαιρετική λάμψη για ένα φυσικό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.Είναι λίγο ανεβασμένη η τιμή της αλλά πρόκειται για ένα προϊόν που αξίζει να επενδύσεις.


 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ...



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει ένα καινούργιο άρθρο!



Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page