top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Πως να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από το κρύο.


Κρύο κρύο καιρός για δύο!έτσι δεν λένε??Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για την συντροφιά που πρέπει να έχεις όταν κάνει κρύο για να ζεσταθείς,όοοοχι ,σήμερα θα μιλήσουμε για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κρύο στην επιδερμίδα σου και πως μπορείς να το φροντίσεις,για να είναι ενυδατωμένο ,λαμπερό ,απαλό και βελούδινο ,γιατί όταν θα είσαι κοντά κοντά με την 'συντροφια' να είναι το προσωπάκι σου και το δερματάκι σου απαλά σαν πωπός μωρού,γι'αυτό είμαι εγώ εδώ, για να σε προλάβω και να σε προετοιμάσω!



Κρύο και δέρμα

Σίγουρα ξέρεις πλέον πώς να περιποιηθείς το δέρμα σου το καλοκαίρι, αφού όλοι μιλάνε για τις επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας. Έχεις αναρωτηθεί όμως ότι είναι σημαντική η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου και το χειμώνα; Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το κρύο, οι εναλλαγές θερμοκρασίας από εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και η έλλειψη υγρασίας έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας.

Ξηρότητα, ξεφλούδισμα, άλλες φορές «σκασίματα» ή πληγές στο δέρμα είναι συνήθεις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκτός από ενοχλητικά, τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να οδηγήσουν σε φαγούρα, τσούξιμο ή και επιμολύνσεις. Άλλα συμπτώματα από τις επιπτώσεις του χειμώνα είναι η τραχύτητα του δέρματος, αλλά και η επιδείνωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αλλαγές του δέρματος στο κρύο

Το χειμώνα οι εναλλαγές θερμοκρασίας είναι πολύ έντονες. Από τον ψυχρό αέρα στο ξηρό περιβάλλον των εσωτερικών χώρων, το δέρμα μας υφίσταται σημαντικές επιπτώσεις. Από τη μία μεριά διαταράσσεται η κεράτινη στιβάδα, η οποία γίνεται πιο λεπτή. Αποτέλεσμα είναι το ξηρό, λεπτό, εύθραυστο και μη ελαστικό δέρμα. Επιπλέον, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, γεγονός που προκαλεί την ερυθρότητα και το αίσθημα καύσου στα άκρα, στα μάγουλα ή τη μύτη.

Από την άλλη, επηρεάζεται ο υδρολιπιδικός φραγμός της επιδερμίδας, ενώ το δέρμα χάνει την υγρασία και τα φυσικά του έλαια. Αποτέλεσμα, είναι σαφώς η αφυδάτωση της επιδερμίδας, η οποία θαμπώνει την όψη της και την κάνει να μοιάζει κουρασμένη και γερασμένη.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το ξηρό δέρμα από το κρύο, το ξεφλούδισμα προσώπου και η ξηροδερμία στο πρόσωπο από το κρύο είναι μόνο μερικές από τις συνθήκες, που επιβάλλουν μια επιμελή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με σκοπό την προστασία από το κρύο.

Πώς να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο το χειμώνα;

1. Ενυδάτωση προσώπου


To πρόσωπό μας είναι πάντα εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Έτσι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα η ενυδατική προσώπου μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, ακόμη κι αν έχουμε λιπαρό δέρμα. Μια κρέμα ημέρας με πλούσια υφή και πλούσια σε λιπίδια είναι ιδανική. Με αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάξουμε την απώλεια των λιπιδίων, αλλά θα δημιουργήσουμε κι ένα προστατευτικό φιλμ.

-Μερικές ενυδατικές :

(πατώντας πάνω στην περιγραφή μεταφέρεσαι σε ηλεκτρονικό φαρμακείο,σε περίπτωση που θες να αποκτήσεις κάποια από τα προιόντα)





Αυτή η οικονομική, ενυδατική κρέμα με έλαιο άργκαν προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα στην επιδερμίδα. Το αιθέριο έλαιο άργκαν είναι γνωστό για τις θρεπτικές και επανορθωτικές του ιδιότητες.






Η Bepanthol πάντα εγγυάται τη φροντίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Η face cream Bepanthol προσφέρει εντατική θρέψη και αναδόμηση, που διαρκεί. Ενισχύει την επιδερμίδα εσωτερικά. Περιέχει πολύτιμα συστατικά, όπως η βιταμίνη Β3, που ρυθμίζει τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας και προστατεύει την επιδερμίδα από την ξηρότητα.




Με την ασύγκριτη ποιότητα της La Roche Posay, αυτή η κρέμα χαρίζει άνεση, ελαστικότητα και καταπράυνση στο ερεθισμένο δέρμα από το κρύο. Είναι μια πλούσια κρέμα που προστατεύει και αναδομεί εντατικά της ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Περιέχει λιπίδια νέα γενιάς με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων, λιπιδίων και πρωτεϊνών απαραίτητων για την άνεση και προστασία του δέρματος.



Πλούσια κρέμα θρέψης και αναζωογόνησης ιδανική για ενυδάτωση ξηρής επιδερμίδας. Η σύνθεσή της μιμείται τη δομή του ενδοκυτταρικού χώρου. Έτσι, η συνοχή των κυττάρων ενισχύεται, πράγμα που δημιουργεί ένα αποτελεσματικό φραγμό κατά της αφυδάτωσης.





Η κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης της εταιρίας Thank You Farmer έχει μια μοναδική λεπτόρρευστη υφή για τις ανάγκες της ξηρές επιδερμίδας. Αποτελεί ένα εξαιρετικό ενυδατικό φράγμα ιδανικό για κανονικό ή και ξηρό δέρμα. Ανακουφίζει το δέρμα, προσφέροντας ζωτικότητα και λάμψη.


Extra tips

  • Εκτός από την ενισχυμένη κρέμα προσώπου για το κρύο, μπορεί να βρίσκεσαι αντιμέτωπη με την ερυθρότητα. Προκειμένου να την αντιμετωπίσεις είναι καλό να κάνεις μια μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις την ενυδάτωση και την καταπράυνση της επιδερμίδας.

  • Καλό είναι να αποφεύγεις τα ισχυρά σαπούνια καθαρισμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα αν έχεις ήδη ξηρό δέρμα.




Είναι λογικό το χειμώνα να παραμελούμε την περιποίηση του υπόλοιπου σώματός μας, αφού τα χοντρά ρούχα αλλά και το κρύο μας αποτρέπουν από το να το ενυδατώνουμε και να το φροντίζουμε. Αυτή η παραμέληση οδηγεί στη θαμπή όψη και την ξηρότητα. Για αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Αρχικά, είναι σημαντικό να αποφεύγεις το πολύ ζεστό ή καυτό νερό στο μπάνιο. Παρόλο που πρόκειται για μια απόλαυση πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το ζεστό νερό αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα μας.

Καλό είναι να χρησιμοποιείς αφρόλουτρα μόνο με ενυδατικούς παράγοντες, όσο το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό μετά το μπάνιο, εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα body butter, που θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη.

Παρακάτω θα βρεις κρέμες σώματος με πλούσιο ενυδατικό παράγοντα:





Προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας. Πρόκειται για ένα melt-in body baume, που χαρίζει στο δέρμα μια απαλή αίσθηση άνεσης. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.





Το Bio-Oil είναι ιδανικό για το χειμώνα, καθώς σχεδιάστηκε σε μορφή gel, που απλώνεται εύκολα και ομοιόμορφα στην επιδερμίδα. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ξηροδερμία χάρη στη σύνθεσή του που περιέχει 50% Bio-Oil και μόνο 3% νερό. Λόγω της πυκνότητας του σε ενυδατικά συστατικά δε χρειάζεται η χρήση μεγάλης ποσότητας όπως συνηθίζεται στις κλασικές κρέμες. Συνδυάζει τη θρέψη ενός ελαίου με την απορροφητικότητα μιας κρέμας.





Αναπληρώνει τα λιπίδια της επιδερμίδας και καταπολεμά την ξηρότητα. Έχει ελαφριά, απαλή, μη κολλώδη υφή και είναι ιδανικό για τις ξηρές ή/και ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, καταπραΰνει και ανακουφίζει από τα τραβήγματα και παρέχει 48ωρη ενυδάτωση.





Πρόκειται για ένα βάλσαμο σώματος με περιποιητικές και προστατευτικές ιδιότητες. Είναι εμπνευσμένο από τη σουηδική φύση. Η Barnängen Cold Cream προστατεύει την επιδερμίδα σας και σας κάνει να αισθάνεστε την απόλυτη ισορροπία.


3. Ενυδάτωση χειλιών




Πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία, που χρειάζεται περιποίηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα χείλη μας δε διαθέτουν υδρολιπιδικό υμένα, ώστε να τα προστατεύει. Αυτός είναι και ο λόγος, που τα χείλη μας σκάνε περισσότερο από άλλα σημεία το χειμώνα.Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις πάντα μαζί σου ένα lip balm για ενυδάτωση χειλιών, ώστε να τα ενυδατώνεις συχνά.




Είναι ένα lip balm για ξηρά και σκασμένα χείλη με μέλι και πολύτιμα έλαια. Είναι πλούσιο σε ενυδατικά και επανορθωτικά συστατικά θρέφει σε βάθος και επανορθώνει τα χείλη. Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ούτε συντηρητικά.






Πρόκειται για ένα lip balm που καταπραΰνει, επανορθώνει και προστατεύει τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη, χάρη στη σύνθεσή του. Με υφή που δημιουργεί προστατευτικό φιλμ, προσφέρει άνεση και προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Τα χείλη ενυδατώνονται σε βάθος και ανακτούν την ελαστικότητα και τη φυσική απαλότητά τους. Παράλληλα, περιορίζεται η εμφάνιση ρωγμών και σκασιμάτων.

Extra tip:

  • Απόφυγε να γλείφεις τα χείλη σου, καθώς το σάλιο περιέχει ένζυμα, που επιδεινώνουν την ξηρότητα και προκαλούν απολέπιση. Έτσι, το αίσθημα καύσου και το σκάσιμο επιδεινώνονται, αντί να περιορίζεται.



Τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα στις περιβαλλοντικές συνθήκες, για αυτό πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα φροντίζουμε. Είναι σημαντικό να φοράμε γάντια, αλλά και να τα ενυδατώνουμε συχνά μέσα στην ημέρα.

Κάποιες κρέμες για την περιποίησή τους:





Πρόκειται για ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα, που ανακουφίζει άμεσα και προστατεύει τα χέρια. Η γνωστή Νορβηγική φόρμουλα συμβάλλει στην διατήρηση της ενυδάτωσης ακόμη και των πιο σκασμένων χεριών.



Η κρέμα χεριών Cera di cupra είναι μια καλλυντική θεραπεία για τα χέρια με φυσικό κερί μελισσών, που εξασφαλίζει φυσική προστασία του δέρματος καθυστερώντας τα σημάδια γήρανσης, ενώ έχει μαλακτική και επουλωτική δράση. Η σύνθεση από φυσικές και μη ερεθιστικές ουσίες την κάνουν να ενδείκνυται ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα χέρια.




Πρόκειται για μια κρέμα χεριών, ιδανική για ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια από κλιματικούς παράγοντες. Ενυδατώνει και προστατεύει αποτελεσματικά τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Με μεγάλη περιεκτικότητα σε Cold Cream, η πλούσια αυτή κρέμα προσφέρει διαρκή άνεση στα χέρια σας. Η προστατευτική υφή της, με διακριτικό άρωμα, αφήνει στα χέρια σας ένα απαλό, μη λιπαρό προστατευτικό φιλμ, που δεν κολλάει.



πηγή απο pharm24.gr

*σε κανένα από τα λινκ δεν εισπράττονται ποσοστά επί των πωλήσεων(ποια είμαι εγώ άλλωστε?!)


 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει ένα καινούργιο άρθρο!







Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page