top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Πως να διακοσμήσεις έναν άδειο τοίχο,έυκολα & οικονομικά.


Αυτός ο τοίχος απεναντί σου σε τρομάζει,φαίνεται τόσο τεράστιος και άδειος ,τόσο ογκώδης και απέραντος.

Έχεις δοκιμάσει να του αλλάξεις χρώμα ,αλλά και πάλι σου φαίνεται άδειος ,ένα τεράστιο κομμάτι από μπετό ,που κάθεται εκεί και ξεχωρίζει,τι φταίει?


Σ'ένα χώρο ,όπως είναι π.χ. το σαλόνι που ο χώρος είναι πιο μεγάλος από το υπόλοιπο σπίτι,έχουμε την τάση να γεμίζουμε το κάτω μέρος με έπιπλα ,τραπεζάκια ,διακοσμητικά ,χαλιά ,βάζα κ.τ.λ.

Το πάνω μέρος ,δλδ από την μέση του τοίχου και πάνω τις περισσότερες φορές ,μένει κενός ,αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί ανισορροπία,ειδικά όταν το κάτω μέρος είναι φορτωμένο με πράγματα και έπιπλά,σε διάφορες υφές και χρώματα,αυτομάτως δημιουργεί 'βάρος' προς τα κάτω και μπορούμε να το παρατηρήσουμε ,αν σταθούμε στην άκρη του δωματίου και ρίξουμε μια πανοραμική ματιά!


Μερικά tips για να γεμίσεις έναν άδειο τοίχο ,είναι πρώτο: να τοποθετήσεις ράφια.Ράφια σε μεγάλο μέγεθος και χοντρό πάχος ,στο ικέα μπορείς να βρεις σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Θα δώσεις αυτομάτως έτσι, ένα χαρακτήρα και μια ισορροπία σε έναν άδειο τοίχο,αφού εκεί θα μπορείς κάλλιστα να βάλεις τις αγαπημένες σου κορνίζες ,βάζα ,βιβλία αλλά και ότι διακοσμητικό σου αρέσει.

Μπορείς και ανάλογα με τις εποχές ,ή την κάθε γιορτή (Χριστούγεννα,Πάσχα),να δημιουργείς και το ανάλογο DECOR,είναι πολύ ευχάριστη εικόνα ,ανεβάζει την διάθεση και επίσης δεν βαριέσαι ,βλέποντας συνέχεια τα ίδια διακοσμητικά εκεί πάνω!


σε λευκό χρώμα που ταιριάζει υπέροχα με γήινες αποχρώσεις


μία ιδέα ,για το πως μπορείς να τα τοποθετήσεις σε διάταξη.

μπορείς να βάλεις πάνω ,ότι σου αρέσει ,ανάλογα βέβαια και με το θέμα της διακόσμησης.

μπορείς να παίξεις με υφές υλικών και αποχρώσεις.

μία πανοραμική θέα,για το πως ισορροπουν τέλεια τα ράφια, ένα χώρο.

Ένα δέυτερο tip είναι να βάλεις κορνίζες με ωραίες εικόνες ,που μπορείς εύκολα να τυπώσεις ή και να αγοράσεις.

Κορνίζες θα βρεις σε πολύ καλή τιμή στο jumbo και λίγο πιο τσιμπημένα στο ικέα.Στόχος μας είναι να μην σπαταλήσουμε πολλά χρήματα για αυτήν την ανανέωση!καλά δεν τα λέω?

Μπορείς να παίξεις με τα μεγέθη που θα έχουν οι κορνίζες ,δλδ να επιλέξεις από την πιο μεγάλη μέχρι την πιο μικρή και να τις εντάξεις όλες μαζί,δημιουργώντας ένα συνολικό ομοιόμορφο μοτίβο.

Επίσης μπορείς να επιλέξεις είτε να είναι όλες το ίδιο χρώμα,είτε κάποιες να έχουν διαφορετικό υλικό (χρυσό,ασήμι,γυαλί). Δημιουργούν αυτές οι πινελιές της αντίθεσης,ένα υπέροχο αποτέλεσμα ,πίστεψε με!


σε λευκό ,συνδυασμένες με απαλές ροζ αποχρώσεις.

σε μάυρο & άσπρο ,για τις φώτο της οικογένειας.

πιο graphic & minimal.

μοντέρνοι & abstract (αφηρημένοι)συνδυασμοί.

Καλό θα ήταν λίγο, να σκεφτείς και να επεξεργαστείς το ύφος της διακόσμησης ,που θέλεις να δώσεις στον χώρο,βέβαια και το mix & match είναι τάση ,αλλά εμείς εδώ θέλουμε να δώσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα που να μην κλωτσάει τόσο!

Αφού σκεφτείς ,πάρεις ιδέες ,κάτσε και σχεδίασε σε ένα χαρτί (δεν χρειάζεται να σαι interion designer απλά πράγματα!)το που θέλεις να βάλεις και τι θέλεις να βάλεις .

Αν δλδ πιστεύεις ότι ο ένας τοίχος θέλει ράφια ,θα πρέπει να έχεις μια άποψη για τα μέτρα του τοίχου,δεν μπορείς να πάρεις τρία μικρά ραφάκια για ένα τοιχο 4χ3 θα χαθούν! ,θα τα καταπιεί και δεν θα έχεις κάνει και τίποτα ,πάλι άδειος θα φαίνεται!

Το ίδιο ισχύει και με το αν επιλέξεις να βάλεις κορνίζες,δεν μπορείς να βάλεις μία κορνίζα ,μεγέθους Α4 σε ένα τεράστιο τοίχο ,θα την καταπιεί και αυτή(πολύ φαγανός είναι αυτός ο τοίχος!)

Προσπάθησε να κάνεις σωστούς υπολογισμούς για τις κορνίζες ή για τα ράφια και φυσικά να πάρεις ή να προσθέσεις(αν έχεις ήδη) τον σωστό αριθμό.

Αν μη τι άλλο,αν βρεθείς σε κάποιο κατάστημα για αγορές ,να ξέρεις τι και πόσα να αγοράσεις,μην βρεθείς να αντιμετωπίσεις άσκοπες σπατάλες!έιδες που σε σκέφτομαι βρε κουτούτσικο?


χωρίς πλάτη για ένα υπέροχο εφέ.


σε boho στυλ.

σε χρυσό ,δημιουργώντας αντίθεση με το country στυλ.

Τα ράφια όταν είναι να τα τοποθετήσεις ,να κοιτάξεις να βρίσκονται περίπου στη μέση του τοίχου(από πάνω) ,είναι το σημείο που όταν στεκόμαστε όρθιοι ,πέφτει το μάτι μας.

Τώρα ,το σημείο δεξιά και αριστερά του τοίχου ,το ρυθμίζεις εσύ ανάλογα και με την διαρρύθμιση που μπορεί να έχεις,στον χώρο σου.

Προσέχεις να είναι ίσια με ένα αλφάδι στην επιφάνειά τους ,να μην γέρνουν και εννοείται πως θα έχεις βοηθό -και θα τα κάνει όλα αυτός-δεν γίνονται αυτά από ένα άτομο!χαχαχαχα!


Ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσεις και να δυσκολευτείς λίγο, είναι με τις κορνίζες και την παράταξη τους ,αλλά και το αν θα είναι κρεμασμένες ίσια ,γιατί από μακριά θα φαίνονται χάλια !

Ένα κόλπο για να πετύχεις την απόλυτη ευθυγράμμιση και παράταξη,χωρίς να κάνεις άπειρες τρύπες ,μέχρι να το βρεις,είναι να κόψεις χαρτιά στο μέγεθος των κορνιζών που θα κρεμάσεις ,και με ένα απλό σελοτειπ ,άρχισε να κολλάς και να ξεκολλάς τα χαρτιά που έχεις φτιάξει στον τοίχο,μέχρι να βρεις το ιδανικό σημείο .

Όταν τελικά αποφασίσεις για το μοτίβο και το πως θα παραταχθούν,τότε άνοιξε τις τρύπες και κρεμάς ,ξεμπέρδεψες!




Και τι μοτίβο να φτιάξεις ?πως θα τις κρεμάσεις και να φαίνονται συμμετρικά και αρμονικά μέσα στον χώρο?

Μα και γι'αυτό σου έχω λύση !μη μου αγχώνεσαι,εδώ μαζί θα τα λύσουμε όλα !

Στο pinterest θα βρεις καταπληκτικά σχεδιαγράμματα,για το πως να κρεμάσεις τις κορνίζες σου και να δημιουργήσεις ,ένα άπαιχτο gallery wall το λεγόμενο,που είχαμε και στο χωριό.

Ιδού αγαπητέ αναγνώστη:


με απόλυτη συμμετρία.


ακριβώς στο μήκος του καναπέ,για ισορροπία.

διάφορες παρατάξεις και με όνομα παρακαλώ!

pictures via pinterest & web


Πιστεύω ότι στον χώρο μας ,ή γενικά στο σπίτι μας ,θα πρέπει να επικρατεί αρμονία και ισορροπία μεταξύ των επίπλων ,των διακοσμητικών ,των υφασμάτων ,των χρωμάτων .

Πρέπει όταν διακοσμούμε έναν χώρο να έχουμε στο μυαλό μας α)την χρωματική παλέτα που θέλουμε σαν βάση (πρώτα για το χρώμα των τοίχων),ιδανικά μέχρι τρεις αποχρώσεις ,δύο αποχρώσεις από το ίδιο χρώμα και ένα άλλο για αντίθεση.

Σύμφωνα με αυτόν τον γνώμονα ,προχωράμε στην β) επιλογή καναπέ και υφασμάτων κυμαίνοντας ,στα ίδια χρώματα ή αποχρώσεις από την βάση μας.

Τα υπόλοιπα διακοσμητικά μετά είναι εύκολο να τα προσθέσουμε,αφού πλέον ξέρουμε σε τι αποχρώσεις έχουμε κατασταλάξει και κυμαινόμαστε.

Εννοείται πως ο καθένας τον χώρο του, τον διακοσμεί όπως επιθυμεί ανάλογα με τα γούστα του!




 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει

ένα καινούργιο άρθρο.





724 views0 comments

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page