top of page
Writer's pictureTonia Davetta

ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ:το TOP skincare συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.


Η νιασιναμίδη θεωρείται top beauty συστατικό και δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή και να εξηγήσουμε ,τι είναι αυτό το πολύτιμο συστατικό που είναι trend στα skincare προϊόντα τον τελευταίο καιρό:



Τι είναι η νιασιναμίδη;

Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της. Η νιασιναμίδη δίνει λάμψη, μειώνει τις πανάδες, ενυδατώνει, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, συμβάλλει στη θεραπεία της ακμής (ναι, κάνει όλα αυτά τα πράγματα!). Όχι μόνο έχει πολλά οφέλη, αλλά συνδυάζεται επίσης καλά με άλλα συστατικά, και σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Για όσες έχουν υποστεί ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας από βιταμίνη C, υδροκινόνη ή άλλα συστατικά λάμψης, αυτό το συστατικό θα σας αναζωογονήσει, χωρίς τον ερεθισμό που μπορεί να προκαλούν άλλα συστατικά που έχουν τον ίδιο στόχο. Επιπλέον, η νιασιναμίδη:

  • Είναι υδατοδιαλυτό και πολύ σταθερό στα προϊόντα, δεν είναι δηλαδή φωτοευαίσθητη.

  • Δρα ως αντιοξειδωτικό (που βοηθά στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλεί η υπεριώδη ακτινοβολία και οι ελεύθερες ρίζες).

  • Απορροφάται εύκολα από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

  • Η νιασιναμίδη είναι ένα εκπληκτικό συστατικό που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, αποκαθιστά την υγρασία, μειώνει το μέγεθος των πόρων και φωτίζει.

  • Λειτουργεί επίσης καλά με τα περισσότερα άλλα δραστικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε προϊόν.




Τα κορυφαία οφέλη της νιασιναμίδης

Τα οφέλη αυτού του συστατικού είναι αναρίθμητα, αλλά ας δούμε τα πιο βασικά.

  • Έχει καταπραυντική, αντιφλεγμονώδη και σμηγματορρυθμιστική δράση και μειώνει την παραγωγή φλεγμονής και σμήγματος.

  • Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και τον διατηρεί ενυδατωμένο, περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας.

  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βελτιώνει την ελαστικότητα, ενθαρρύνει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

  • Δρα κατά των ελεύθερων ριζών με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και νεανική, μειώνει δυσχρωμίες και σημάδια πρόωρης γήρανσης.

  • Μειώνει την ερυθρότητα και τις κηλίδες.




Επιλέξτε προϊόντα με νιασιναμίδη αν αναζητάτε:

  • Να απλοποιήσετε τη ρουτίνα ομορφιά σας με ένα συστατικό πολλαπλών χρήσεων.

  • Ένα μη ερεθιστικό λευκαντικό της επιδερμίδας.

  • Μια λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, χωρίς ατέλειες.

  • Κάτι που να είναι ανεκτό από όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και από τα ατοπικά και ευαίσθητα. Η νιασιναμίδη χάρη στο ουδέτερο pH της είναι ευεργετική και ανεκτή για όλες τις επιδερμίδες.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Είναι μύθος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαζί τη νιασιναμίδη με τη βιταμίνη C, αλλά εάν αντιμετωπίζετε ευαισθησία, χρησιμοποιήστε το ένα συστατικό το πρωί και το άλλο το βράδυ.

Επειδή ορισμένα από αυτά τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα (δηλαδή εξασθενούν σταδιακά τις πανάδες και τις κηλίδες και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές), θα πρέπει να είστε υπομονετικές με αυτά τα προϊόντα για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.


source:boxpharmacy.gr


 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ...





γουιθ λαβ Τ.


βρες μας & ακολουθησέ μας στα social media:

( click on the icons)





*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει ένα καινούργιο άρθρο!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page