top of page
Writer's pictureTonia Davetta

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Γειά σας ,γειά σας ,σήμερα θα μιλήσουμε για το αιώνιο προβληματισμό (ενταξει κοπελια ηρεμησε δεν ειναι και τοοσο προβλημα!!!) που εχουμε καθημερινα ,για το τι θα παρει μαζι του το παιδι στο σχολειο,αν θα ειναι υγιεινο αν θα μεταφερεται ευκολα (χωρις να λερώσει τα παντα) και αν φυσικα του αρεσει και δεν γκρινιαξει!



Σας εχω μερικες ιδεες για κολατσιο που δεν ειναι ουτε πολυ βαρια για το παιδι ,αλλα ουτε και δυσκολες για την προετοιμασια τους ,ειναι δοκιμασμενες στο δικο μου αγγελουδι και μεχρι στιγμης δεν ειχαμε καμμια γκρινια !!!!αντιθετως του αρεσουν και -ευτυχως- επιστρεφουν τα δοχεια αδεια!




  1. Μηλο κομμενο σε κομματια (που να μπορει να τα πιασει χωρις να χρειαζεται πιρουνι)πασπαλισμενα με κανελλα και καστανη ζαχαρη και κρακερακια ολικης.Σε ενα ταπερακι φαγητου μικρο με δυο θεσεις μπαινουν και τα δυο.

  2. Τοστ με πολυσπορο ψωμι(η απλο) με γαλοπουλα ,τυρι τριμμενο καροτο και λιγο μαγιονεζα.Μπαινει ευκολα σε ενα ταπερακι του τοστ.

  3. Ψωμι του σαντουιτς (ή απλο ,ή του τοστ) αλειμμένο με ταχινι με γευση κακαο και μπανανα κομμενη σε ροδελες

  4. Μαφιν πορτοκαλιου (ή κεικ σε κομματι) μπορειτε να το φτιαξετε με οτι συνταγες εχετε ,να βαλετε μεσα κομματακια κουβερτουρας ,ξηρους καρπους ,αποξηραμενα φρουτα κτλ.,μαζι με ενα αχλαδι κομμενο σε κομματια .Μπαινουν σε διπλο ταπερακι κι αυτα .

  5. Ψωμι με βουτυρο και μελι μαζι με μια μπαρα δημητριακων.

  6. Πιτα σπιτικη της αρεσκειας σας, μαζι με καροτακι κομμενο σε στικς

  7. Αλμυρα μαφιν (υπαρχουν παρα πολλες συνταγες στο INTERNET),οπου μπορειτε να κρυψετε μεσα λαχανικα και οτι αλλο ζαρζαβατικο δεν τρωει,οταν το βλεπει στην κανονικη του μορφη!Μπορειτε να το συνοδευσετε με μηλο η΄μπανανα.

  8. Κρουασαν χωρις γεμιση μικρο μεγεθος, (μπορειτε να τα φταξετε ή εσεις ή να τα παρετε ετοιμα) οπου τ ανοιγουμε και βαζουμε μαρουλι τυρι γαλοπουλα και ελαχιστη μαγιονεζα για την γευση .

  9. Κρακερακια μαζι με ντοματινια κομμενα στη μεση και λιγο γραβιερα κομμενη σε στικς .Μπορειτε να βαλετε μαζι και μια μπαρα δημητριακων για γλυκο.

  10. Σαντουιτς με μαρμελαδα και φυστικοβουτυρο (ή με βουτυρο αν δεν αρεσει το φυστικοβουτυρο)συνοδευτικο μαζι με μανταρινι (καθαρισμενο και κομμενο)

  11. Σπιτικη πιτσα χωριατικη με ντοματα ,φετα ,κρεμμυδι ,ελιες (ή φυσικα οτι αλλο θελετε)συνοδευτικο μαζι μπορειτε να βαλετε μπισκοτα.(είτε σπιτικά ,είτε αγοραστά)



TIP 1 : Καλο θα ηταν να μην το ρωτατε απο την προηγουμενη μερα ,τι θελει να του ετοιμασετε ,στα παιδια αρεσουν οι εκπληξεις και ειδικα οταν ειναι και γευστικες!


TIP 2:Μπορειτε εννοειται να συνοδευσετε τα γευματα με χυμους


TIP 3:Καλο θα ηταν καποιες παρασκευες να τις κανετε την ιδια μερα πριν φυγει για το σχολειο


TIP 4:Δεν το πιεζουμε σε καμμια περιπτωση να φαει κατι γιατι ειναι υγιεινο αν δεν του αρεσει,προσπαθουμε να το 'κρυψουμε' καπου σε καποιο μαφιν σε καποια πιτα κτλ!


TIP 5:Υπαρχουν στο εμποριο δοχεια με διπλους πατους ,διπλα τοιχωματα οπου μπορειτε να τα προτιμησετε απο τα αλουμινοχαρτα και τα σακουλακια που μπορουν να σκιστουν και δημιουργησουν χαμο!!!


TIP 6:Αν θελετε μπορειτε να βαζετε μαζι χαρτοπετσετες με χαρουμενα σχεδια ,ή να του ζωγραφιζετε κατι σε απλη λευκη,ή και ακομα να του γραφετε κατι .Θα βρισκει καθε μερα κι απο μια εκπληξη !








-Ελπιζω να βρηκατε χρησιμες τις ιδεες μου,ειναι δοκιμασμενες και με μεγαλη επιτυχια παρακαλω!!!

Φυσικα ο καθε γονιος ξερει και ειναι υπευθυνος για την διατροφη του παιδιου του .

μπορειτε να μου γραψετε στα σχολια για οτι αποριες εχετε ή οτι αλλο θελετε να ρωτησετε.





Να προσεχετε και να αγαπατε τους εαυτους σας,

μεχρι την απομενη φορα σας φιλω





γουιθ λαβ Τ.



125 views1 comment

1 comentario

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
theliquidfather
06 oct 2020

Τέλειες ιδέες και δεν ήξερα τι να βάζω κάθε μέρα στους μπόμπιρες μου 😂

Me gusta
bottom of page