top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Βιταμίνη C για την επιδερμίδα:δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να σου προσφέρει.



Οι ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C στο πρόσωπο:

Στο παρελθόν, η λήψη της βιταμίνης C είχε συνδεθεί αποκλειστικά με τους χυμούς και τις τροφές που καταναλώνουμε (βλ. πορτοκαλάδα). Πλέον, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και η επιδερμίδα μας είναι απαραίτητο να φροντίζουμε να τα λαμβάνουμε με διαφορετικούς τρόπους ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τα μέγιστα οφέλη που έχουν να μας προσφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας. Το δέρμα μας είναι εκτεθειμένο και αποτελεί την υποδοχή για τους μικροοργανισμούς και τις τοξίνες που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα οπότε είναι απαραίτητο να το θωρακίσουμε ενάντια σε όλα αυτά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε; Με την εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπο και το σώμα που θα θωρακίσει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς παράγοντες.



Έχεις ακούσει για την εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπο αλλά δεν ξέρεις περισσότερα για εκείνη; Η βιταμίνη C ή διαφορετικά το ασκορβικό οξύ, είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για την περιποίηση της επιδερμίδας. Τα τελευταία χρόνια, η βιταμίνη C ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά και πλέον αποτελεί το απαραίτητο συστατικό για την καθημερινή beauty ρουτίνα του δέρματός μας!



Οφέλη βιταμίνης C στο πρόσωπο:

Η βιταμίνη C στο δέρμα προσφέρει μια σειρά από οφέλη που βοηθούν την επιδερμίδα να διώξει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς, να θωρακιστεί από βλαβερές ουσίες και να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης και της κούρασης. Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει η συγκεκριμένη βιταμίνη για το σώμα μας, μεταφέρονται στο δέρμα μας με άμεσο και γρήγορο τρόπο.

Έχει αποδειχτεί πως όταν εφαρμόζουμε βιταμίνη C στο δέρμα δρα θεραπευτικά, επουλωτικά και δυναμωτικά στην περιποίηση της επιδερμίδας και συγκεκριμένα του πιο ευαίσθητου σημείου του σώματός μας, του προσώπου. Αποτελεί το no1 συστατικό που προτείνουν οι δερματολόγοι καθώς οι ιδιότητες της βιταμίνης C είναι αντιοξειδωτικές και βοηθούν στα σημάδια γήρανσης. Η εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπο προσφέρει:

  • Επούλωση του κατεστραμμένου δέρματος

  • Προστασία από τις ελεύθερες ρίζες

  • Παραγωγή κολλαγόνου

  • Αναστροφή της διαδικασίας φωτογήρανσης

  • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και της σωστής οξυγόνωσης των κυττάρων

  • Μείωση των ευρυαγγειών

  • Αντιοξειδωτική δράση και προστασία

  • Αναζωογόνηση της υφής της επιδερμίδας

  • Αποτοξίνωση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων

  • Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, UVA και UVB

  • Μείωση των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων, των σημαδιών γήρανσης και της κόπωσης



Μείωση σημαδιών κούρασης και γήρανσης:

Τα σημάδια κούρασης και γήρανσης αποτελούν το βασικότερο πρόβλημα των περισσότερων ανθρώπων καθώς η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η πολύωρη στάση μπροστά από τις οθόνες, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η σύγχρονη διατροφή αλλά και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες όπως το στρες, δεν βοηθούν στην σωστή αναδόμηση των κυττάρων.

Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει πως η καθημερινή χρήση της βιταμίνης C στο πρόσωπο για περισσότερο από τρεις μήνες μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως η καθημερινή εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C, βελτιώνει αισθητά τα σημάδια κόπωσης και γήρανσης. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται πως παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στις ρυτίδες του προσώπου, στις ρυτίδες έκφρασης και στο λαιμό ενώ ένιωσαν αισθητή λάμψη στην όψη της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί; Βοηθάει την επιδερμίδα να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνοντας με αυτό τον τρόπο τις ρυτίδες και τα σημάδια κόπωσης. Ταυτόχρονα, αποτελεί μέσο πρόληψης της φωτογήρανσης ενώ ενυδατώνει και λευκαίνει την επιδερμίδα.



Λάμψη και αποτοξίνωση:

Το καθαρό, αποτοξινωμένο δέρμα λάμπει! Η εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπο βοηθάει την επιδερμίδα να ανακάμψει, προσφέροντας της λάμψη και βαθιά αποτοξίνωση. Λειαίνοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια κόπωσης, το πρόσωπο φαίνεται πιο σφριγηλό και αναζωογονημένο. Εφαρμόζοντας τακτικά την βιταμίνη C στο δέρμα μας, καταφέρνουμε να λευκάνουμε την επιδερμίδα και δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.


Πότε χρειαζόμαστε την βιταμίνη C στο δέρμα μας;

Αν παρατηρήσουμε στο πρόσωπό μας:

  • Σημάδια κόπωσης και γήρανσης όπως ρυτίδες, καφέ κηλίδες ή/και πανάδες

  • Αφυδάτωση και θαμπή όψη

Τότε είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπό μας.

Ποιο προϊόν είναι το σωστό για την εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπο;

Κυκλοφορούν τόσες συμβουλές και ιδέες για την σωστή εφαρμογή των βιταμινών στο πρόσωπο. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος εφαρμογής της βιταμίνης C στο πρόσωπο;

Αρχικά, χρειάζεται να μελετήσεις προσεκτικά τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C και να δεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται να αναρωτηθείς:

  • Ποιες είναι οι ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας;

  • Ποιο είναι το κατάλληλο ποσοστό λήψης βιταμίνης C για το πρόσωπό σου και τις ανάγκες του;

Διαβάζοντας καλά τις ετικέτες των προϊόντων μπορείς να ενημερωθείς σχετικά και να λάβεις το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικού σου δέρματος.




Πώς θα απορροφηθεί σωστά η βιταμίνη C από το δέρμα σου και ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής;

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της βιταμίνης C στο πρόσωπό σου είναι ο εξής:

  • Καθάρισε σχολαστικά την επιδερμίδα με γαλάκτωμα ή gel καθαρισμού της επιδερμίδας

  • Τόνωσε την επιδερμίδα με μια τονωτική λοσιόν άμεσης ανακούφισης ενώ την καθαρίζεις από επιπλέον υπολείμματα λιπαρότητας

  • Εφάρμοσε το προϊόν με βιταμίνη C κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων ή με ένα jade roller. Αρκούν 1-2 σταγόνες από το προϊόν.

  • Εφάρμοσε το αντηλιακό ή την ενυδατική κρέμα/toner

  • Ενδέχεται να δημιουργηθεί μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος λόγω της διαφοράς του PH του δέρματος και της βιταμίνης C (φυσικά πριν την δοκιμή οποιουδήποτε νέου προϊόντος είναι απαραίτητο να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου και να δοκιμάσεις το προϊόν σε μια μικρή επιφάνεια του προσώπου).

Είναι απαραίτητο να δείξεις προσοχή κατά την εφαρμογή της βιταμίνης C στο πρόσωπό σου καθώς υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει ερεθισμό στην επιδερμίδα σου αν εκτεθείς αμέσως στον ήλιο μετά την εφαρμογή της χωρίς την χρήση αντηλιακού. Αυτό συμβαίνει λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχει και ενδέχεται να αλληλεπιδράσουν με τις ακτίνες του ήλιου εις βάρος της επιδερμίδας σου. Προσπάθησε να το εφαρμόζεις καθημερινά στην βραδινή σου ρουτίνα και ως θεραπεία για μικρά χρονικά διαστήματα ή σαν καθημερινή περιποίηση με την εφαρμογή και κάποιου αντηλιακού συμπληρωματικά.

Απέφυγε να το χρησιμοποιήσεις μετά την εφαρμογή άλλων δραστικών ουσιών όπως το χημικό peeling ή κάποιου εξειδικευμένου συστατικού για βαθύ καθαρισμό. Απέφυγε να το συνδυάσεις με AHA, BHA, PHA ή ρετινόλη, καθώς είναι έντονες, αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν την επιδερμίδα να αποτοξινωθεί βαθιά συνεπώς σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός. Προσπάθησε να τα χρησιμοποιείς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ως ξεχωριστές θεραπείες αποτοξίνωσης και αναδόμησης.


source:skinbox.gr




 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ...





γουιθ λαβ Τ.


βρες μας & ακολουθησέ μας στα social media:

( click on the icons)





*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει ένα καινούργιο άρθρο!





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page