top of page
Writer's pictureTonia Davetta

10 φοβερά μυστικά για να πετύχετε επαγγελματικό μακιγιάζ!


Μοιράζομαι μαζί σου 10 σούπερ μυστικά, για να πετύχεις ένα επαγγελματικό μακιγιάζ χωρίς πολύ κόπο,κι αν δεν το ήξερες αγαπητέ/τη αναγνώστη/στρια, ασχολούμαι και επαγγελματικά με το μακιγιάζ, (θα μου πεις τι μας νοιάζει κυρία μου?)οπότε αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω είναι εφαρμοσμένα ,τεσταρισμένα και δημιουργήθηκαν,ανακαλύφθηκαν ,εφευρέθηκαν ,όπως θες πεσ'το, κυρίως για την σωστή εφαρμογή των προϊόντων και με στόχο την όμορφη όψη της επιδερμίδας και την διευκόλυνση ,κυρίως.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δικές μου ' πατέντες' όλα αυτά(για να μην παρεξηγηθούμε)είναι αυτά που αποκομίζεις με τα χρόνια ,από τα σεμινάρια ,εμπειρίες,τρόποι εφαρμογής σε διαφορετικά πρόσωπα και χρώματα επιδερμίδας,άλλους συναδέρφους κ.τ.λ,εεε ξέρετε πως πάνε αυτά!


Πριν ξεκινήσουμε ,θα ήθελα να σου πω ότι για να κάνεις ένα μακιγιάζ πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα ,δεν θα σε μπερδέψω με εναλλακτικές ,θα σου πω τα στάνταρ τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις, τα σωστά .

Τώρα αν το έχεις με το μακιγιάζ ,εννοείται ξεκινάς από όπου θες,εγώ π.χ. ξεκινάω από τα μάτια +φρύδια.

τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

α)καλός καθαρισμός, β)ενυδατική, γ)make up, δ)concealer,ε) πούδρα,ζ) ρουζ. Μετά σειρά έχουν τα η)μάτια και θ)φρύδια και τέλος τα ι) χείλη.

Πως θα πετύχεις ένα επαγγελματικό μακιγιάζ:

MAKE UP/FOUNDATION

1 Για να βρεις ποια απόχρωση make up ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου, μην το δοκιμάζεις στο χέρι σου, αλλά στο λαιμό σου που έχει τον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα του προσώπου σου.

2 Εάν βάλεις σωστά το make up ,θα τονίσεις τα ζυγωματικά σου, θα μικρύνεις μια μεγάλη μύτη, θα ανασηκώσεις τα βλέφαρα. Τα μυστικό είναι το εξής: χρησιμοποίησε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις στο Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη) και τις πιο σκούρες αποχρώσεις στο περίγραμμα του προσώπου, κάτω από τα ζυγωματικά και στο λαιμό.

3 Μην απλώνεις το make up και την πούδρα με φορά προς τα πάνω, αλλά με την αντίθετη φορά.

4 Για να καλύψεις τυχόν ατέλειες και να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα ανάμειξε την κρέμα ημέρας σου με λίγο concealer.

5 Για το ρουζ: Το ρουζ δίνει λάμψη και χρώμα στα μάγουλα και γλυκαίνει το πρόσωπο. Αν η επιδερμίδα σου έχει την τάση να κοκκινίζει απέφυγε τις ροζ αποχρώσεις και προτίμησε τις καφέ αποχρώσεις και του σάπιου μήλου. Ένα ζωηρό σε χρώμα ρουζ μπαίνει πάνω στα μήλα του προσώπου, όπως το ροζ ή το πορτοκαλί. Εάν είναι σε καφέ ή μπρονζέ απόχρωση, μπαίνει κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών προς τα πάνω ώστε να σχηματιστούν γωνίες και κοψίματα στο πρόσωπο.Σου έχω ΕΔΩ και άρθρο για τα είδη των ρουζ




ΜΑΤΙΑ

6 Μη βάζεις concealer σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια! Εφάρμοσε το στο σημείο που μπαίνει η πιο σκούρα σκιά στο εσωτερικό τμήμα του κάτω μέρους των ματιών. Για να δείχνει φυσικό το μακιγιάζ στα μάτια βάζε τα πιο ανοιχτά χρώματα στην εσωτερική γωνία, στο κέντρο του άνω βλεφάρου και κάτω από τη γωνία που σχηματίζει το τόξο του φρυδιού και μετά φρόντισε να απλώνεις τις πιο σκούρες σκιές για να αποφύγεις μπαλώματα.

7 Για να δείχνουν πιο μεγάλα τα μάτια σου, βάλε λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου. Στις μελαχρινές και καστανές με σκουρόχρωμη επιδερμίδα ταιριάζουν σκιές με ψυχρά χρώματα όπως οι αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του μωβ. Στις ξανθές με ανοιχτόχρωμα μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ταιριάζουν σκιές σε γήινα χρώματα.

8 Προτού βάλεις μάσκαρα βάλε λίγη πούδρα στις βλεφαρίδες σου ώστε να αποκτήσουν όγκο. Να απλώνεις τη μάσκαρα πάντα 2 φορές, αλλά να περιμένεις να στεγνώσει το πρώτο πέρασμα. Μη βάζεις τη μάσκαρα μόνο από κάτω προς τα πάνω, αλλά σε ζικ ζακ κίνηση, ώστε να διαχωρίζονται οι τρίχες και να μην κομπιάζουν.

9 Όταν βάζεις τη μάσκαρα, τοποθέτησε μια κάρτα στο πάνω βλέφαρο. Έτσι θα καλύψεις κάθε βλεφαρίδα με μάσκαρα χωρίς να λερωθείς.



ΧΕΙΛΗ

10 Για πιο ζουμερά χείλη εφάρμοσε ένα γυαλιστερό lip gloss στο κέντρο του κάτω χείλους. Για ακόμη πιο σαρκώδη χείλη εφάρμοσε με το δάχτυλό σου, λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους πάνω από το κραγιόν ή το lip gloss.

11 Για να κρατήσει το κραγιόν σου, όταν το απλώσεις, ρίξε λίγη πούδρα για ματ αποτέλεσμα,σε περιίπτωση που δεν διαθέτεις υγρό κραγιόν με σταθερή φόρμουλα ,που δεν αφήνει ίχνη.

12 Προσοχή: το μολύβι των χειλιών σου θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στη φυσική τους αποχρώση για να μην ξεχωρίζει,τι πιο αντιαισθητικό από ένα περίγραμμα χειλιών που ξεχωρίζει!



Πόσο κρατούν τα καλλυντικά σου?

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούρια καλλυντικά, μάθε πόσο χρόνο διαρκούν:

Μάσκαρα: 3 με 4 μήνες

Ρουζ: 12 με 18 μήνες

Μανό: 2 χρόνια

Κραγιόν: 12 με 18 μήνες

Make up: 6 με 12 μήνες

Μολύβι ματιών και χειλιών: 18 με 24 μήνες.

και θα μπορέσεις να το δεις στο πίσω μέρος της κάθε συσκευασίας με την ένδειξη:




 

Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει

ένα καινούργιο άρθρο.




תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page