top of page
Writer's pictureTonia Davetta

Υγρό ρουζ VS ρουζ σε σκόνη.Η μεγάλη μάχη!



Το ρουζ έρχεται σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων - είτε ψάχνετε για μια ρόδινη λάμψη, μια ηλιόλουστη απόχρωση ή απλά ροδακινί μαγουλάκια.

Ωστόσο, ενώ οι επιλογές χρωμάτων μπορεί να φαίνονται ατελείωτες, υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο βασικοί τύποι διαθέσιμοι. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους δύο τύπους για να δούμε ποια μπορεί να είναι η καλύτερη για σένα.


Ποια είναι τα κύρια συστατικά στο ρουζ;

Είτε υγρό είτε σε σκόνη, όλα τα ρουζ περιλαμβάνουν ένα φορέα (ένας τρόπος για να αποδοθεί το χρώμα). Οι τυπικοί φορείς περιλαμβάνουν ταλκ για ρουζ σε σκόνη ,ή σιλικόνη, νερό, υγραντικά για κρέμες και υγρά.

Όλα τα ρουζ χρησιμοποιούν επίσης χρωστικές και συντηρητικά. Δεδομένου ότι η προσθήκη χρώματος στο δέρμα μας είναι η κύρια λειτουργία του ρουζ, πολλές φόρμουλες χρησιμοποιούν δύο τύπους χρωστικών (αυτό ισχύει για σκόνες και κρέμες, όχι τόσο για τις αποχρώσεις).



Ο ένας τύπος χρωστικής παρέχει το χρώμα και ο άλλος καλύπτει πραγματικά το φυσικό σου χρώμα. Συστατικά όπως , το διοξείδιο του τιτανίου μπορούν να αποκλείσουν το φυσικό σου χρώμα, το οποίο επιτρέπει στο τεχνητό χρώμα, να είναι πιο ορατό και να μπορέσει να σου δώσει την απόδοση που βλέπεις στη συσκευασία.

Επιπλέον, τα περισσότερα ρουζ σε σκόνη και κρέμα, περιέχουν ενισχυτικά υφής, απορροφητές ελαίων της επιδερμίδας, συνδετικούς παράγοντες και παράγοντες για ομοιόμορφη εφαρμογή.








  • Ρουζ σε σκόνη


Οι πούδρες σκόνης συνήθως διατίθενται σε συμπιεσμένη συμπαγή μορφή, αν και ορισμένες μάρκες καλλυντικών , πωλούν ρουζ σε μορφή πούδρας ελεύθερης μορφής.

Αυτές είναι οι πολύ απλές φόρμουλες με βασικό συστατικό το ταλκ, χρωστικές ουσίες και απορροφητές ελαίων της επιδερμίδας.

Στην περίπτωση όμως της συμπιεσμένης μορφής , χρησιμοποιείται ένα συνδετικό για να "συγκρατεί" το προϊόν μαζί.


Πλεονεκτήματα: Φαίνονται πιο φυσικά, είναι πιο εύκολο να αναμειχθούν, κάνουν καλύτερη δουλειά απορροφώντας περίσσια λιπαρότητα και νομίζω ότι είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν (είναι λιγότερο πιθανό να το παρακάνετε με το χρώμα!)



Μειονεκτήματα: Δεν διαρκούν όσο τα υγρά και το χρώμα μπορούν να αλλάξει καθώς το προϊόν απορροφά τα έλαια από το δέρμα σου.



Καλύτερο για: Γυναίκες που αναζητούν μια πιο φυσική εμφάνιση και γυναίκες με πιο φυσιολογικούς τύπους δέρματος (όχι πολύ λιπαρό ή πολύ ξηρό).





  • Υγρό ρουζ


Τα υγρά ρουζ πωλούνται με διάφορες κατηγορίες όπως κρέμες, τζελ, σε TINTS και σε μορφή στικ (σαν κραγιόν) . Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ αυτών των μορφών είναι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την απόδοση της χρωστικής,πάνω στο δέρμα.

Τα κρεμώδη ρουζ τείνουν να χρησιμοποιούν υγραντικά ή σιλικόνες για την παροχή των χρωστικών ενώ οι φόρμουλες ,GEL και τα TINTS συχνά βασίζονται στο νερό.

Τα κρεμώδη ρουζ πωλούνται συνήθως σε μικρά δοχεία ή σε μακρόστενες συσκευασίες(sticks) και έχουν αρκετά παχιά σύσταση, ενώ τα GEL, τα TINTS είναι συνήθως σε σωληνάριο ή φιάλη (σχεδόν σαν μπουκάλι βερνίκι νυχιών) κι αυτό γιατί η σύσταση τους ,είναι αρκετά υδαρή.


ρουζ σε μορφη TINT


Πλεονεκτήματα: έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις σκόνες και τείνουν να κάθονται τέλεια πάνω στο δέρμα και να αποδίδουν καλύτερα την απόχρωση τους.


εφαρμογή ρουζ σε tint μορφή

Μειονεκτήματα: φαίνονται λιγότερο φυσικά και συχνά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Συγκεκριμένα, τα TINTS δεν αναμειγνύονται ,στεγνώνουν πολύ γρήγορα και μπορούν να οδηγήσουν σε μία καθόλου κολακευτική εμφάνιση(σαν αυτή του κλόουν!).



σε μορφή τζελ

Καλύτερα για: Τα κρεμώδη ρουζ είναι ιδανικά για γυναίκες που έχουν πιο ξηρό και πιο ώριμο δέρμα, καθώς τα υγραντικά που περιέχουν, παρέχουν ενυδατικό όφελος. Τα τζελ, σε υγρή μορφή και τα TINTS ,είναι καλά για γυναίκες με λιπαρό δέρμα, καθώς αυτά τα προϊόντα βασίζονται στο νερό και γενικά έχουν καλύτερη διάρκεια από τις σκόνες (λιγότερο πιθανό να λιώσουν!) και αυτό γιατί, απορροφούνται από το δέρμα και αφήνουν μόνο την χρωστική τους,στην ουσία είναι σαν να 'βάφουν΄το δέρμα.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα χείλη,για το εφέ του:'δεν φοράω κραγιόν αλλά τα χείλη μου έχουν χρώμα΄.


ρουζ σε κρεμώδη μορφή

Μία ακόμη σημείωση για τα υγρά :

Αν σου αρέσει η φυσική εμφάνιση που παρέχει το ρουζ σε σκόνη, αλλά και η αίσθηση που αφήνουν στο δέρμα τα ρουζ σε κρεμώδη μορφή ,δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ρουζ σε μορφή στικ .

Τα στικ χρησιμοποιούν απλώς χαμηλότερη συγκέντρωση χρωστικών από τα TINTS ή τα κρεμώδη, ώστε να μπορείς να έχεις μια πιο φυσική εμφάνιση. Ωστόσο, πολλά χρώματα δεν είναι συμβατά με το νερό ( είναι μόνο νερό και χρωστικές), οπότε η ποικιλία των χρωμάτων είναι πολύ μικρότερη ,από ότι μπορείτε να βρείτε ανάμεσα στις σκόνες και τις κρέμες.


ρουζ σε στικ



Συμπέρασμα & νικητής


Και οι δύο τύποι λειτουργούν παρόμοια και οι διαφορές εξαρτώνται κυρίως από το πώς συμπεριφέρεται και εφαρμόζεται το προϊόν, το οποίο τελικά καταλήγει σε μια περίπτωση προσωπικής προτίμησης.

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου, μπορεί να διαπιστώσεις ότι μια συγκεκριμένη φόρμουλα διαρκεί περισσότερο ή φαίνεται καλύτερη από μια άλλη.

Επίσης, καθώς οι εποχές αλλάζουν, αλλάζει και το δέρμα σου,ακριβώς επειδή σου αρέσει όταν χρησιμοποιείς μια συγκεκριμένη φόρμουλα τον χειμώνα ,με ένα δέρμα πιο ξηρό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι θα είσαι ευχαριστημένη με αυτό το προϊόν τις μέρες του καλοκαιριού. Αν ρωτάς για μένα ,συνήθως κολλάω σε σκόνες, αλλά μου αρέσει να αναμιγνύω προϊόντα και να βγάζω π.χ την ιδανική -για μένα- απόχρωση για το καλοκαίρι.

Θα πρέπει απλώς να κάνεις λίγο πειραματισμό για να ανακαλύψεις την καλύτερη απόχρωση για σένα και φυσικά την καλύτερη φόρμουλα για σένα!

Οπότε :οι γνώμες είναι υποκειμενικές και νικητή δεν έχουμε!





 



Αυτά λοιπόν κι από εμένα ,

να προσέχετε & να αγαπάτε τους εαυτούς σας,

μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ



γουιθ λαβ Τ.



*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει

ένα καινούργιο άρθρο.




댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page