top of page
Writer's picturekaterina vl. /life coach

Τοξικοί "φίλοι" και πως να τους αποφύγετε.


Έχουμε μπει αισίως στο 2022 (ας είναι αυτή η χρονιά καλύτερη !)και ένα μεγάλο θέμα που μας απασχολεί (μαζί με άλλα πιο σημαντικότερα)είναι με ποιους κάνουμε παρέα ,με ποιους ήμαστε φίλοι ,με ποιους μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας,τα μυστικά μας ,τις ανησυχίες μας,σε ποιους λέμε τον πόνο μας ρε αδερφέ!

Μετά από τόσους εγκλεισμούς και περιορισμούς και αρρώστιες ,ο καθένας μας έχει ανάγκη από κάποια συντροφιά από φίλους.

Φίλους όπου μπορείς να βασίζεσαι στα δύσκολα , να περνάς καλά,να γελάς ,να χαίρονται με την χαρά σου,να σε στηρίζουν, ή μήπως όχι?Μήπως η τοξικότητα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, έχει χτυπήσει κόκκινα αυτές τις εποχές που διανύουμε?Τι φταίει άραγε?Οι συνθήκες των τελευταίων χρόνων έβγαλαν τον αληθινό εαυτό του καθένα? κουράστηκε ο καθένας να προσποιείται?να υποκρίνεται?


Αυτό βέβαια συμφέρει εμάς που πέφτουμε θύματα της τοξικότητας αυτής ,διότι θα μπορούμε εύκολα να τους αναγνωρίζουμε και να τους καταλαβαίνουμε!Όσο βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο ,μερικοί είναι πολύ καλοί στο καμουφλάζ και στο να πετούν την γοητεία τους μπροστά από κάθε τοξικότητα που εξαπολύει το στοματάκι τους!




Ένας καλός εραστής μπορεί να σας ολοκληρώσει και να σας κάνει να νιώσετε ζωντανοί.

Και ακριβώς έτσι, μια καλή ομάδα φίλων, μπορεί να σας παρακινήσει και να σας ξεσηκώσει.

Αλλά από την άλλη πλευρά, μερικοί κακοί φίλοι μπορούν να σας οδηγήσουν σε ακρότητες ή να καταστρέψουν τη ζωή σας επίσης.

Επιλέξτε τους φίλους σας προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι οι φίλοι που βρίσκονται πιο κοντά σας είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη και όχι χειρότερη.



10 Τύποι φίλων που πρέπει να αποφύγετε ASAP!


# 1 Ο απατεώνας

Πολλές φιλίες έχουν τσαλακωθεί και έχουν τελειώσει, επειδή ένας καλύτερος φίλος χτύπησε τον ρομαντικό σύντροφο ενός φίλου.

Για να αποφύγετε τους καλύτερους φίλους σας με αυτόν τον τύπο, αποφύγετε τα ριψοκίνδυνα φλερτάκια, τους γλυκούς συνομιλητές και γενικά τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας κολακεύσουν και να μιλήσετε σαν να παραδίνετε όλο τον κόσμο σε αυτούς.

Θα ήταν καλύτερα με κάποιον που είναι πιο αληθινός και με λιγότερο μπλα μπλα(ειδικά το γλοιώδες το ψεύτικο) , και φυσικά να πατάει κάτω στη γη και να ξέρει ,να έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ,τι κάνει και από που προέρχεται,ρεαλισμός παιδιά ,ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.



#2 Ο Ανταγωνιστής

Οποιοσδήποτε τύπος ανταγωνισμού είναι υγιής σε κάθε σχέση ,(φιλική,ερωτική)αλλά όταν τα νύχια αρχίζουν να βγαίνουν και τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ανταγωνιστικά μεταξύ των φίλων, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άσχημα!



#3 Η βδέλλα(παρομοίωση)

Ένας φίλος που δανείζεται συνεχώς τα πράγματα ή τα χρήματά σας ή εξαρτάται πάρα πολύ από εσάς, είναι αυτός που σίγουρα πρέπει να αποφευχθεί. Κανείς δεν θέλει μια μονόπλευρη σχέση. Εάν ότι ο φίλος σας κάνει, είναι από σας,είτε με δικά σας χρήματα είτε με άλλους τρόπους , χωρίς να δώσει τίποτα πίσω στη φιλία, δεν έχει νόημα να είστε φίλοι πια.Κλασσική περίπτωση που όταν έχεις κάποια ανάγκη εσύ,ΠΟΥΦ εξαφανίζεται, δεν υπάρχει πουθενά,ενώ μέχρι πρότινος σου ρούφαγε συμβουλές ,χρήματα ,την ψυχή σου όλη!ΜΑΚΡΥΆ έπηξε ο τόπος από αυτούς!



#4 Το αντιγραφικό

Η απομίμηση θεωρείται η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας, αλλά ένας φίλος που κοιτάζει ή συμπεριφέρεται σαν το φωτοτυπικό σας μηχάνημα μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό,και πιστέψτε με είναι πολύ τρομακτικό ,να έχεις κανονίσει να βγεις και να βλέπεις τον κλώνο σου ,μέχρι και ατάκες χαριτωμένες που χρησιμοποιείς κατά καιρούς ,να ακούγονται από το στόμα του ,ακόμα και κινήσεις των χεριών που κάνεις όταν μιλάς ,ή και ακόμα κινήσεις των ποδιών που κάνεις όταν κάθεσαι!!!Και φυσικά ας παραβλέψουμε το παρόμοιο ντύσιμο & λοιπά!φτου φτου μακριά σε φοβάμαι!



#5 Ο πάντα καταρρακωμένος

Όλοι μας εμπιστευόμαστε τους φίλους μας και ζητάμε συμβουλές, αλλά όταν ο καλύτερος σας φίλος αρχίζει να ενεργεί σαν πλήρης καταρρακωμένος από την ζωή (χωρίς κάποιο προφανή λόγο) που παίρνει πάντα τις λάθος αποφάσεις ,είτε στις σχέσεις του,είτε στην ζωή ,είτε με εσάς, μπορεί να γίνει πάρα πολύ ενοχλητικό και καταθλιπτικό.Δεν εννοώ φυσικά να έχουμε δίπλα μας,μόνο ανθρώπους χωρίς προβλήματα που το μόνο που κάνουν είναι να μας διασκεδάζουν,όχι φυσικά!Αλλά όταν σε κάποιον του φταίει από το πρωί ως το βράδυ η μαύρη του ζωή,η μαύρη του η μοίρα και το μόνο που κάνει είναι να γκρινιάζει συνεχώς ,δεν κάνει καλό ,δεν κάνει καθόλου καλό και είναι μία μαυρίλα που παρασύρει και εμάς.



#6 Ο εγωιστής φίλος

Αυτός ο τύπος φίλου μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε μήκος προς όφελός του φυσικά, όλα γυρνούν γύρω από αυτόν,όλα πρέπει να έχουν να κάνουν με εκείνον , αλλά συμπεριφέρεται παθητικά όταν ζητάς βοήθεια,ποτέ μα ποτέ ενεργητικά!δεν τον έχεις ανάγκη ,αυτός χρειάζεται κάποιον να του τρέφει το τέρας που λέγεται ΕΓΩ 24/7,όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.



# 7 Το Άγριο Παιδί

Επικίνδυνο και ασταθές είναι το πώς ορίζετε αυτόν τον τύπο. Συνήθως αντιμετωπίζετε προβλήματα ή καταλήγετε πάντα να μπλέκετε σε καυγάδες σε δύσκολες καταστάσεις,ένα μόνιμο πρόβλημα ,ένα άσχημο συναίσθημα ,ένα έντονο 'βάρος',όπου πάντα χρειάζεται να σώσετε τον φίλο σας από το εκάστοτε πρόβλημα,αλλά και τον εαυτό σας !



#8 Ο γκρινιάρης-ανικανοποίητος

Αυτός ο τύπος φίλου δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με τίποτα και με κανέναν,λειτουργεί καχύποπτα με τους πάντες και τα πάντα ,δεν χαλαρώνει ποτέ ,όλα του φταίνε και φυσικά γκρινιάζει μονίμως ! Ξοδεύει όλο τον χρόνο σας ψιθυρίζοντας και γκρινιάζοντας για το πώς ο κόσμος είναι τόσο άσχημος για αυτόν και ότι έχεις εσύ ,είτε πρόβλημα είτε κάποιο θέμα προς ανάλυση ,το ακυρώνει γιατί το θεωρεί "τρίχες κατσαρές"τύπου:"τι μου λες εσύ τώρα,έχω σημαντικότερο πρόβλημα....μπλα...μπλα...μπλα" Μείνε μακριά!



# 9 Ο δολοφόνος διάθεσης

Αυτός ο φίλος σκόπιμα ή ακούσια σκοτώνει τη διάθεση σου μόλις αρχίσετε μια συνομιλία. Πάντα φαίνεται να βρίσκει ένα ελάττωμα σε οτιδήποτε κάνεις ή έχεις, είτε είναι τα ρούχα σου είτε η αγάπη σου. Είναι σαν το μοναχικό σκοτεινό σύννεφο που αιωρείται πάνω σου σε μια ηλιόλουστη μέρα. Τίποτα θετικό δεν βγαίνει ποτέ από το στόμα τους. Δεν είναι ποτέ μικρές φράσεις από σαρκαστικά σχόλια ή καταθλιπτικές σκέψεις,είναι πάντα ο στόχος του εσύ ,είτε γιατί ζηλεύει και θέλει να σε μαυρίζει όταν σε ακούει χαρούμενο,είτε γιατί κρύβει τελικά πολλά κόμπλεξ και βγάζει τα απωθημένα του πάνω σου.Μη γελιέσαι, δεν έχει ακούσει κουβέντα από ότι του λες...



# 10 Ο κυκλοθυμικός

Αυτός ο φίλος είναι εν μέρει ένοχος, επειδή οι αλλαγές της διάθεσης του αλλάζουν από το να είναι χαρούμενος στο να είναι εντελώς μουντρούχος σε δευτερόλεπτα χωρίς καμία πρόκληση ή ειδοποίηση. Και αυτός ο φίλος μπορεί να σας χρησιμοποιήσει σαν τσάντα για να εκφράσει τα συναισθήματά του, είτε πρόκειται για απογοήτευση είτε για ευτυχία. Ποιος θέλει να είναι γύρω από κάποιον που η διάθεση του ταλαντεύεται σαν ένα εκκρεμές και δεν ξέρεις που θα τον οδηγήσει ?ή τι απρόβλεπτη κατάσταση θα δημιουργηθεί?




Η ζωή μπορεί να γίνει στρωμένη με ροδοπέταλα, όταν έχετε τους τέλειους φίλους για να το μοιραστείτε, αλλά αν πρέπει να τα βάζετε με αυτούς τους δέκα τύπους φίλων, το μόνο που θα βρείτε είναι απογοητεύσεις. Κοιτάξτε τους τοξικούς φίλους στη ζωή σας και μείνετε μακριά από αυτούς, για δικό σας καλό.


 

BE YOU,BE POSITIVE,

LOVE YOURSELF...

Katerina vl./life coach






*Σου άρεσε το άρθρο?

δείξε μας την αγάπη σου, πατώντας την καρδούλα

ακριβώς από κάτω!


*Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή ,για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνει

ένα καινούργιο άρθρο.




Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page