top of page
Writer's pictureTonia Davetta

ΠΟΤΕ & ΠΩΣ ,ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ & ΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ .



Σήμερα θα μιλήσουμε για μπουγάδα ,ΟΧΙ ΜΗ ΜΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ,οχι ρούχων ,αλλά των πινέλων του μακιγιάζ κοπελίτσα μου καλή ,ναι αυτών των ταλαιπωρημένων πινέλων που περνάνε τα πάνδεινα στα χέρια σου ,αλλά και στα χέρια μου φυσικά !

Πινέλα που έχουν πάνω τους ,πούδρες,σκιές ,ρουζ,μπρόνζερ,highlighter ,και άλλα πάρα πολλά καλούδια!

Μαζί με αυτά όμως έχουν και μικρόβια ,βακτήρια ,σκόνη .Όταν αφήνουμε ένα πινέλο για πολύ καιρό χωρίς να το έχουμε πλύνει ή απολυμάνει ,και το χρησιμοποιούμε συνέχεια και συνέχεια φορτώνοντας το με επιπλέον προϊόντα κάθε φορά ,όλα αυτά μαζί με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας ,μπορεί και σκόνη,ή υγρασία, δημιουργούν και αναπτύσσουν βακτήρια στο εσωτερικό τους ,με αποτέλεσμα να μεταφέρονται κάθε φορά στο προσωπό μας αλλά και στα προιόντα μακιγιάζ.

Η κατάληξη λοιπόν είναι να δημιουργούνται σπυράκια (τα λεγόμενα BREAKOUTS) σε διάφορες περιοχές του προσώπου και σε ακραίες περιπτώσεις σοβαρές μολύνσεις στα μάτια και στο πρόσωπο.



Γι΄αυτό λοιπόν θα πρέπει τα πινέλα μας κάθε βδομάδα, μα κάθε βδομάδα (αν θες και πιο σύντομα τόσο το καλύτερο)να τα πλένουμε κανονικά ,κάτω από το νερό της βρύσης με απολυμαντικό σαπούνι , ή ειδικά σαμπουάν που είναι για τον καθαρισμό πινέλων από διάφορες εταιρείες .Κάθε κυριακή μπορείς να προγραμματίσεις το πλυσιμό τους ,που είναι και το τέλος της εβδομάδας ,το κάνω και γω και με έχει βολέψει απίστευτα.

Μπορείς επίσης, κάθε φορά που χρησιμοποιείς ένα πινέλο ,να του κάνεις στεγνό καθάρισμα (υπάρχουν και γι αυτήν την δουλειά διάφορα προιόντα)βάζοντας το προιόν σε χαρτί κουζίνας ,και με ξαπλωτές τραβηχτές κινήσεις(καλά ε,στην περιγραφή σκίζω!) ,δεξιά και αριστερά το καθαρίζεις,μέχρι να έρθει η ώρα να κάνουν το μπανάκι τους!


Τα σφουγγαράκια του foundation καλό είναι να τα πλένεις μετά απο καθε χρήση και να έχεις και ένα εξτρα.

Παρακάτω παραθέτω ένα βίντεακι που εξηγεί πως μπορούμε να πλύνουμε τα πινέλα μας και να τα περιποιηθούμε κιόλας:


βίντεο απο YOU TUBE funtabulousTK


Τα σφουγγαράκια μπορούμε να τα πλύνουμε κάτω από τη βρύση με σαπούνι ,στιβοντάς τα συνέχεια μέχρι να καθαρίσουν πολύ καλά ,τα στεγνώνουμε στηρίζοντας τα κάπου ,χωρίς να ακουμπάνε πουθενά για να μπορέσει ο αέρας να κυκλοφορεί και να μην υπάρχουν σημεία με υγρασία .


Ένα καλό σαπούνι για απολύμανση που χρησιμοποιώ και γω είναι το DETTOL και για στεγνό καθάρισμα αλλά και για υγρό σαπούνι απο την MAC το brush cleanser .





-dettol αντιβακτηριδιακό σαπούνι περίπου 2,50ευρω

το βρίσκετε στα σουπερ μαρκετ.

-mac brush cleanser 14,00ευρω απο maccosmetics.gr





-Αυτά λοιπόν κι από μένα ,ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα αυτά που είπαμε σήμερα,μέχρι την επόμενη φορά ,

να προσέχετε και να αγαπάτε τους εαυτούς σας

σας φιλώ...




γουιθ λαβ Τ.


ΥΓ.Μην ξεχάσεις να πατήσεις την καρδούλα ακριβώς απο κάτω απο αυτο το άρθρο ,αν σου άρεσε φυσικά!

ΥΓ2 Καντε sign in εγγραφή για να μεγαλώσει η παρέα μας και να τα λέμε στα σχόλια ,είναι πολύ απλό,στο τέλος της σελίδας θα βρεις τα πεδία που συμπληρώνεις το email και το όνομα σου για να μπαίνεις και κάνεις σχόλια, και πατάς SUBMIT ,μην μου ανησυχείς δεν θα σου έρχονται άσχετα email ! μόνο όταν ανεβαίνει κάποιο άρθρο.






Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page